U bent hier

10 bouwgronden te koop op Meulenveld Herenthout

Herenthout
14.09.2021 - 16.39u
Door: Herman Gezelle

Ben je van plan om te bouwen en liefst in Herenthout? Heb je interesse in de aankoop van een bouwgrond?

Gemeente Herenthout stelt momenteel 10 percelen bouwgrond te koop die gelegen zijn op Meulenveld aan de Cardijnlaan. Je kan je tussen 15 september en 31 oktober  kandidaat stellen via de website of door het inschrijvingsformulier met bijlagen af te geven op het gemeentehuis.

De gronden worden verkocht via een toewijzingsreglement dat door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Aan de kandidaat-kopers worden punten toegekend overeenkomstig enkele criteria. Je mag al eigenaar zijn van eigendom (woning of bouwgrond).

Indien je het online formulier invult, geldt de datum van de overschrijving van het inschrijvingsgeld als bewijs. Bij afgifte van het ingevulde inschrijvingsformulier aan het onthaal van het gemeentehuis, voorzien van de nodige bijlagen en het inschrijvingsgeld van 25 euro, krijg je een gedateerd ontvangstbewijs waarmee je inschrijving definitief is.

De inschrijvers worden uitgenodigd bij de bekendmaking van de uitslag op maandag 22 november om 18.00 uur in de gemeentelijke feestzaal.

De prijzen van de bouwgronden werden vooraf vastgesteld. De kosten, rechten en erelonen van de notariële verkoopakte en de andere bijkomende kosten van de koop zijn ten laste van de koper, zoals de kosten van de verkavelingsakte, bodemattest en stedenbouwkundige inlichtingen.

Deze zijn niet vervat in de koopprijs.

De oppervlaktes van de bouwgronden variëren van 378m² tot 532m². De prijzen van de bouwgronden liggen tussen 92.000 en 128.000 euro.

Wie een perceel aankoopt, is verplicht de ruwbouw van de woning binnen de 7 jaar na het verlijden van de aankoopakte te voltooien.

De woning moet binnen de 8 jaar bewoond zijn en gedurende een ononderbroken termijn van 10 jaar bewoond blijven door de eigenaar.

Online inschrijven kan vanaf 15 september 2021 tot en met 31 oktober via www.herenthout.be/verkaveling_meulenveld
Het toewijzingsreglement kan je nalezen via www.bit.ly/meulenveld

Meer info:
De documenten of meer informatie kan je tijdens de openingsuren van het gemeentehuis bekomen aan het onthaal, via info@herenthout.be of telefonisch via 014 50 21 21.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto