Op een bedrijfsterrein aan de Blarenberglaan in Mechelen-Noord zijn dinsdagochtend tien transmigranten aangetroffen toen ze uit de laadruimte van een vrachtwagen stapten. Dat zegt de lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek.

Het gaat om 8 mannen en 2 vrouwen die afkomstig zouden zijn uit Eritrea. Ze verkeerden in goede gezondheid en krijgen eten en drinken in het politiekantoor vooraleer ze ter beschikking worden gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Het gaat om de tweede vondst van illegalen in vrachtwagens in enkele uren tijd in de provincie Antwerpen. In de nacht van maandag op dinsdag werd de politie van Mol opgeroepen door een vrachtwagenbestuurder op de snelwegparking van Postel langs de E34.

Het gaat om 27 personen die zich illegaal op het grondgebied. Dat meldt de lokale politie van de zone Balen-Dessel-Mol.
Bij de Wegpolitie kwam eerst een melding binnen dat er in een vrachtwagen was ingebroken. Toen de politie ter plaatse kwam, ontdekte ze twaalf illegalen in een camion.

Op dat moment kwamen twee andere vrachtwagenchauffeurs melden dat er ook aan hun voertuigen iets verdachts was. Agenten troffen er ook vluchtelingen aan.

In totaal gaat het om 27 mensen: 24 Irakezen, 2 Syriërs en 1 Iraniër. De jongste was een kind van 8 jaar. Ze werden overgebracht naar de kazerne van de federale politie in Wilrijk. (belga)


Er bleken 12 illegalen in zijn laadruimte te zitten. De politie deed er verder nazicht en trof in twee andere vrachtwagens nog eens 15 personen aan. Het ging om Irakezen, Syriërs en een Iraniër en er waren enkele jonge kinderen bij. (belga)