Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

10 extra publieke laadpunten in Lille

In gemeente Lille komen dit jaar vijf extra publieke laadpalen, met telkens twee laadpunten per paal, voor elektrische voertuigen. In de gemeente staan momenteel al vier publieke laadpalen. Met de extra laadpunten vind je binnenkort in elk van de vier dorpen oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Schepen van Duurzaamheid Luc De Backer (Inzet):We merken aan onze inwoners dat de nood voor extra laadpunten groot is. Dit zie je ook aan de stijging van de hoeveelheid elektrische auto’s de afgelopen jaren. De uitrol van publieke laadinfrastructuur op het openbare domein wordt georganiseerd door de Vlaamse overheid.

Als lokaal bestuur vormen we een belangrijke partner. Het bepalen van de locaties gebeurt in samenspraak met ons. In Gierle waren er nog geen publieke laadpunten, daar komen er nu vier. In onze andere dorpen komen nog zes extra laadpunten voor elektrische auto’s op verschillende locaties.”

In Wechelderzande kon je je elektrische voertuig al opladen aan Hof d’Intere, binnenkort komen er nog twee laadpunten bij op de parking aan het dorsplein. In dorp Lille zijn er twee publieke laadpunten aan het gemeentehuis en twee aan parking de Wissel, er volgen er nog twee aan het kerkplein.

In Poederlee zijn er momenteel twee laadpunten voor elektrische wagens aan De Wijngaard. Binnenkort komen er nog twee bij aan de parking van het oude gemeentehuis. In Gierle komen er twee publieke laadpunten aan de parking aan de Singel, en twee op de parking aan Brulens. Het gaat hier telkens over 'normale' laadpalen (dus geen snelladers).

Engie voert de werken uit en plaatst de nieuwe palen nog dit jaar. De parkeerplaatsen zullen worden aangegeven met een blauw bord met een witte P (openbare parkeerplaats) en van een onderbord met daarop het symbool van een stekker. Enkel voertuigen die 100% elektrisch zijn en hybride voertuigen, die zowel een verbrandingsmotor als een elektrische motor hebben, mogen er parkeren.

Je bent verplicht om te laden wanneer je parkeert aan een publieke laadplaats die voorbehouden is voor elektrische voertuigen. Tegen het einde van het jaar zullen we nog enkele nieuwe locaties kunnen aanduiden voor extra laadpalen.”

Deel dit artikel