U bent hier

10 jaar cel gevorderd voor mishandelende babysitter uit Herselt

Herselt | Kempen regio | Neteland
13.09.2018 - 19.20u
Door: Mark Jaspers

Het openbaar ministerie heeft in beroep tien jaar cel gevorderd voor Kjell C. (40) uit Herselt, die vervolgd wordt voor het mishandelen van een vijf maanden oude tweeling uit Geel die bij hem en zijn vrouw was ondergebracht.

Een van de meisjes overleed aan de opgelopen hersenschade. Voor Ylva K. (39) kon de advocaat-generaal zich vinden in de vrijspraak die ze in eerste aanleg had gekregen.

De ouders van de tweeling hadden de kinderen op 27 april 2016 naar Kjell C. en Ylva K. gebracht, die toen nog in Turnhout woonden. Ze gingen een weekje op hen passen. Op 2 mei 2016 belde Kjell C. om 19.45 uur de hulpdiensten. Baby Lielly had een hartstilstand en ademde niet meer. Ze werd gereanimeerd en samen met haar zusje naar het ziekenhuis gebracht.

Daar werden bij beide kinderen letsels vastgesteld. Lielly was er het ergst aan toe: ze had een bloeding tussen het schedeldak en de hersenen en had ook bloeduitstortingen in de ogen. Volgens de wetsdokter, die op de vorige zitting was komen getuigen, worden dergelijke verwondingen veroorzaakt door een impact op het hoofd of door hard met een baby te schudden. Lielly overleed een maand later in het ziekenhuis, haar zusje herstelde.

Kjell C. kreeg van de rechtbank in Turnhout vorig jaar zeven jaar cel. Ook toen was er tien jaar gevorderd. Zijn advocaat pleitte donderdag de vrijspraak, omdat het volgens hem niet vaststaat dat het geweld werd toegebracht in de periode dat Kjell C. alleen was met de kinderen.

Ylva K. werd in eerste aanleg bij gebrek aan bewijzen vrijgesproken. "Een terechte uitspraak. Zij was naar de afhaalchinees toen de feiten gebeurden en ik ben zeer verheugd dat het openbaar ministerie zich nu ook in die vrijspraak kan vinden. In eerste aanleg was er nog tien jaar cel tegen haar gevorderd", stelde haar advocaat Carlos Teurelincx.

Het arrest wordt op 8 november uitgesproken. (Belga)

imageMeer nieuws

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'
Internationaal | Kempen regio | Turnhout regio 16.07.2019 - 18.42u

Geel Zomert gaat voor duurzame energie

Geel 16.07.2019 - 18.39u

VC Herentals schakelt mee

Neteland 16.07.2019 - 18.36u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.07.2019 - 15.55u

Natuurpunt luidt alarmklok: helft minder egels gezien in 10 jaar tijd

 Natuurpunt luidt alarmklok: helft minder egels gezien in 10 jaar tijd
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.07.2019 - 12.32u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto