De deelnemerslijst van renners aan het Boretti na-Tour Criterium van donderdagavond in het centrum van Herentals is bekend. Ondanks het afzeggen van renners zoals John Degenkolb en Jan Bakelants (rijdt zaterdag San Sebastian) oogt de lijst indrukwekkend.  Naast Tourwinnaar Vincenzo Nibali komen wereldkampioen Rui Costa en Jurgen Van den Broeck aan de start.

Verder zijn er Matteo Trentin, Sven Nys, Alessandro Petacchi, Alessandro Vanotti, Kris Boeckmans, Michaël Van Staeyen, Iljo Keisse, Roy Jans, Bart Wellens, Kenneth Van Bilsen, Thomas Sprengers, Frederique Robert, Wout Van Aert, Seven Vanthourenhout, Stijn Steels, Kevin Hulsmans, Joeri Adams, Kevin Peeters, Corné Van Kessel, Gilles Loncin, Laurent Greffier, Sven Van Eyndt, Jeff Peelaers, Brent Luyckx, Matthias Van Gompel en Yannick Mayer zeker van hun rugnummer.

AG Insurance Trofee

De bedrijvenkoers, de AG Insurance Trofee krijgt maar liefst 24 teams aan de start. In het team van Flanders Classics zitten o.a. Wouter Vandenhaute, Ludo Dierckxsens, Toon Claes, Gilbert Van Fraeyenhove, Johan Museeuw en Fons De Wolf.

Kris Peeters was aangekondigd maar die moest afhaken omdat hij een regering moet vormen...

Militairen

Aan de koers voor militairen nemen België, Nederland, Frankrijk, Cyprus en de USA deel.

Op de foto : HFF-voorzitter Charles Van de Wouwer samen met Edwin Van Houdt, directeur VOLVO Van Houdt Kempen, die donderdagavond zorgt voor 8 VOLVO cabrio's C70 voor de rennersparade op het circuit van Herentals Fietst.  De HFF-cabrio-hostessen gingen graag mee op de foto / Nnieuws.