De organisatoren verwachten voor de jubileumeditie van Herentals Fietst-Feest een massa volk. Het wordt zonnig met temperaturen tot 27°C.  Voor de veiligheid van de renners zal de politie Neteland extra controles doen langs het parcours en vooral in de Sint-Waldetrudisstraat. Pr-man Bart Timperman: "We proberen het veilig te houden. Ik zou niet graag in de schoenen staan van een buurtbewoner die verantwoordelijk is voor een valpartij van bv. Nibali."

Op vrijdag is er een plan om de Markt af te sluiten als die zou vollopen voor de topaffiche met o.a. Natalia, Milk Inc, Romeo's, ... De eerste ingang die wordt afgesloten is de ingang vanuit het Hofkwartier.

Duatlon

De inschrijvingen voor de duatlon liepen vlot binnen. Er zijn tot nu toe 111 deelnemers, 30 daarvan zijn duo's, dus zo'n 150 sportievelingen nemen deel.

Classico Boretti  zondag 3/8 : zeker 1.200 deelnemers

Voor de Classico Boretti zijn er al 1.200 deelnemers ingeschreven. Ook op zondag 3 augustus kan er nog ter plaatse op de Grote Markt vanaf 7 uur ingeschreven worden.

Missen en eieren

Voor aanvang van het criterium worden een aantal toprenners weer aan het publiek voorgesteld in de cabrio's van Volvo Van Houdt Kempen. Ze worden vergezeld van de cabriomissen.

Om niets aan het toeval over te laten werden er eieren naar de Heilige Karmel gedaan om voor de tweedaagse prima zomerweer af te dwingen.  Dat heeft al resultaat opgeleverd : de Karmelse wielergodinnen beloven zon én zomerse temperaturen.  Amen.