Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

10 jaar Komie Geire Olen : hele maand feest

10 jaar geleden opende Komie Geire voor het eerst de deuren. Ondertussen hebben heel wat Olenaars de weg gevonden naar het lokaal dienstencentrum.

Van gezellige cafetaria en buurtrestaurant tot work-outs en gezellige spelletjesavonden: er is altijd iets te beleven in Komie Geire. Er is tijd voor een babbel, iedereen is welkom.  

Om deze bijzondere verjaardag te vieren, staan er heel wat activiteiten op het programma. Bovendien krijgen de gewone activiteiten een feestelijk tintje. Het ideale moment dus om wat dingen uit te gaan proberen.

De meeste activiteiten zijn gratis.   

Feestprogramma 

Vrijdag 8 september 

Feestelijk restaurant met stand-up comedian Peter Hens 

Geen feestmaand zonder feestelijk diner. Na het eten wordt het lachen geblazen. Peter Hens komt langs. Deze Kempenaar is vooral bekend van het programma ‘Voor de Leeuwen’ op VRT 1 en ‘Belgium’s Got Talent’ op VTM - in de grote zaal van Komie Geire 

· het restaurant start om 12.00 uur en kost 12 euro (te betalen bij de inschrijving), inschrijven ten laatste op 1 september aan het onthaal van Komie Geire - Peter Hens start om 13.30 uur, gratis, inschrijven niet nodig .

Woensdag 20 september 

Filmvoorstelling Rebels 

De documentaire-film Rebels rekent af met de stereotiepe beeldvorming over senioren. ‘Genoeg’, zeggen de rebellen op leeftijd in Rebels. Elk op hun eigen manier verzetten ze zich tegen betutteling, doen ze er alles aan om gehoord te worden en vertikken ze het om oud te worden.  

· woensdag 20 september, deuren open vanaf 18.30 uur, start om 19.00 uur. Einde voorzien rond 20.30 uur  · in theaterzaal Het Vierde Oor op domein Teunenberg, Boerenkrijglaan 51e - gratis  - inschrijven niet nodig.

Donderdag 21 september 

Mantelzorgcafé met lezing over de kracht van non-verbale communicatie 

Ook de mantelzorgers krijgen aandacht in de feestmaand. Zij zijn welkom in het mantelzorgcafé. Je kan er babbelen met mensen die hetzelfde meemaken als jij. Daarnaast komt een dementie-expert van ECD Tandem vertellen over de kracht van non-verbale communicatie - donderdag 21 september van 14.00 tot 17.00 uur - in zaal Boekelheem, Stationsstraat 3 - gratis - inschrijven via 014 26 41 14 of  www.olen.be/inschrijven-activiteiten 

Buurtbus: met een wafel aan tafel 

Ook de buurtbus trekt er in september op uit. Schuif samen met je buren aan tafel met een gratis wafel. De buurtbus houdt halt op deze momenten: woensdag 13 september van 14.00 tot 16.00 uur in de cafetaria van Komie Geire - woensdag 27 september van 15.00 tot 17.00 uur op het pleintje voor de kerk van St-Jozef  - vrijdag 29 september van 15.00 tot 17.00 uur aan het graspleintje in de Anjerstraat .

Lekkernijen in de cafetaria 

Heel de feestmaand september krijg je bij je drankje een extra lekkernij aangeboden. 

En nog veel meer 

Naast het feestprogramma gaat ook het gewone leven in Komie Geire verder. Of je nu op zoek bent naar een activiteit, wil bijleren of mensen wil leren kennen: het kan allemaal. Je vindt het volledige programma op www.olen.be/altijd-op-onze-agenda

Deel dit artikel