Beveiligings- en netwerkspecialist DNCS aan de Beersebaan Gierle bestaat 10 jaar. Het bedrijf lanceert  Lensi, wat staat voor Low Energy Network Security Integration. Een trackingsysteem waarmee je met slimme sensoren verplaatsbare voorwerpen kunt monitoren en beheren en dat op een kostenefficiënte manier. 

Komt daarbij dat CEO Gust Dierckx donderdag op Tram 50 stapte, dan weet je dat het bedrijfsevent vandaag meer dan feestelijk was. Lensi werd met luid applaus boven de doopvont gehouden. 

Het 20-koppige gemotiveerde DNCS-team ging graag met Joël Smets (5 x wereldkampioen motorcross) op de foto.

Lensi : efficiënte opvolging

"We koppelen beeld met data en gebruiken het Internet of Things voor een efficiënte opvolging", legt sympathieke CEO Gust Dierckx uit. "Beelden en data vanuit het voorwerp, vb. een truck, worden naar een op maat gemaakt softwareplatform gestuurd. Op die manier is de klant altijd 100% op de hoogte van de status van het materiaal."

Return on investment
Via locatietracking kent de klant op elk moment de locatie van zijn toestellen. Verder weet hij perfect hoe lang een toestel operationeel is en door videobeelden kan eventuele schade in kaart worden gebracht.

"Sensortechnologie, waarin we de camera's en de Lensi-module kunnen onderbrengen, zorgt vandaag voor veel meer dan gewoon beelden op schermen", onderstreept jarige Gust Dierckx. "We gaan altijd voor een return on investment. Met onze knowhow kunnen we camera's geld laten terugverdienen. Bedrijven die nu al camera's hebben, weten hoe en wanneer er iets binnenkomt."

Met Lensi richt DNCS zich naar de logistieke en transportsector, de verhuurmarkt van hoogwerkers, aanhang- en koelwagens, oldtimers, caravans en motorhomes en pallettransport. "Ook zijn we al aan het praten met de verzekeringssector in Vlaanderen en Nederland", weet Gust Dierckx. (pp)

Op de foto : Het DNCS-team ging tijdens het bedrijfsevent graag met Joël Smets op de foto / Guy Verellen / NNieuws.