U bent hier

10 Miles ook in Malle

Lier regio
19.04.2016 - 17.26u
Door: Peter Caers

Op zondag 22 mei organiseert atletiekclub DAL in samenwerking met de gemeente Malle 10 Miles Malle. Dat evenement vindt plaats in het domein de Renesse.

Cheque Stigwa

Atletiekclub DAL denkt ook aan het goede doel en zal tijdens de 10 Miles Malle een cheque overhandigen aan StigWA, een project rond beeldvorming van het Psychiatrisch Centrum Bethanië in Zoersel.

In samenwerking met de gemeente Malle organiseert Atletiekclub DAL op 22 mei voor de 34e keer haar jaarlijkse loopwedstrijden en joggings. Al voor de 10e keer vinden deze lopen plaats in en rond het domein de Renesse in Oostmalle. Dat moet gevierd worden! Daarom krijgt de 34e Parel der Kempen de gloednieuwe naam ’10 Miles Malle’. Bovendien mogen de deelnemers zich aan een gedeeltelijk vernieuwd parcours verwachten. Start en aankomst is op de evenementenweide met zicht op het mooie middeleeuwse kasteel en de deelnemers zullen rond het kasteel lopen. Naast de 10 mijl, kan je ook nog kiezen voor 5 km, 10 km en zijn er ook kinderjoggings. Meer informatie vind je op www.10milesmalle.be Atletiekclub DAL denkt ook aan het goede doel. Met de steun van Brouwerij Trappisten zal DAL tijdens de 10 Miles Malle een cheque overhandigen aan StigWA. Dat doet de club op basis van het aantal inschrijvingen. Hoe meer deelnemers zich inschrijven voor de loopwedstrijden, hoe groter het bedrag op de cheque. StigWA is een project van het Psychiatrisch Centrum Bethanië in Zoersel in samenwerking met het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef en de gemeente Zoersel. Dat initiatief wil het taboe doorbreken en het stigma wegwerken dat nog altijd rust op de geestelijke gezondheidszorg. Niemand minder dan Evi Hanssen is meter van dit project. StigWA probeert de vooroordelen te doorprikken door mensen in het psychiatrisch centrum en erbuiten met elkaar in contact te brengen. Om dat te verwezenlijken, organiseert StigWA heel wat activiteiten. Binnen deze activiteiten neemt de loopsport een belangrijke plaats in.

Meelopen

Enkele personeelsleden en patiënten van het Psychiatrisch Centrum Bethanië nemen deel aan 10 Miles Malle. “Eén van onze activiteiten is de Inside-Out-Run, dat project vond vorig jaar voor de eerste keer plaats in ons Bethaniënhuis. In samenwerking met atletiekclub DAL organiseren we dit jaar de Inside-Out-Run opnieuw. Het doel is het psychiatrisch centrum open te stellen voor iedereen en op die manier lopers te herenigen en samen het taboe te doorbreken. Dit initiatief sluit mooi aan bij 10 Miles Malle, waarvoor we nu tezamen met personeel en patiënten aan het trainen zijn. Atletiekclub DAL zorgt ervoor dat we goed voorbereid zijn. Zo zijn we met een ‘sessie start to run’ gestart, zodat we zeker fit zijn voor 10 Miles Malle in mei, zegt Jana Geentjens, psychomotorisch therapeute en verantwoordelijke voor het project stigWA. Verder zal StigWA met een stand aanwezig zijn op 10 Miles Malle.

Info: Liesbeth Arras, dienst sport, liesbeth.arras@malle.be, 03 310 05 87 info@10milesmalle.be of 0475 57 69 24 

Waarom inzet meterschap Evi Hanssen

Evi Hanssen:“De wereld draait steeds sneller, de druk wordt steeds groter. De lat ligt hoog, iedereen moet de perfecte versie van zichzelf worden. Gewoon “gewoon” zijn is in dit pinterest-lalaland-tijdperk niet voldoende. Maar wat als je hoofd en geest soms even andersom draaien, of als het af en toe eens hapert in je binnenste? Als je dag in dag uit streeft naar rust in je hoofd, maar je eigenlijk doodsangsten uitstaat? Als “gelukkig zijn” zo simpel lijkt bij anderen, maar het voor jou een dagelijks gevecht is? Laten we samen het stigma doorbreken dat mensen die het moeilijk hebben met zichzelf, sowieso gek zijn. Het stigma dat kleeft aan alles wat nog maar ruikt naar psychiatrie. Want diegenen die stigmatiseren, die zijn niet goed bij hun hoofd!” Heel veel zin om mijn schouders te zetten onder dit project." 

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto