Zaterdagmorgen kwamen maar liefst 68 ploegen aan de start voor de '10 uren van Grobbendonk',  een mountainbike happening voor het goede doel. Dit jaar wordt de 8e editie van de wedstrijd georganiseerd door de 230e Compagnie Materieel en de 10e Cie POL & Transport Heavy, beiden een onderdeel van het 29e Bataljon Logistiek, gekazerneerd in Grobbendonk. 

De '10 uren van Grobbendonk' is een mountainbike aflossingsproef voor ploegen van maximaal 5 deelnemers per team, maar ook solorijders kunnen deelnemen. Zowel ervaren als minder ervaren fietsers kunnen zich volledig laten gaan op het gevarieerde parcours. De toeschouwers worden vandaag  natuurlijk getrakteerd op tal van optredens en randactiviteiten. Onder andere een klimmuur, luchtkastelen, ... en nog veel meer. 

Een dergelijke organisatie kan enkel tot stand komen door een intense samenwerking tussen de vrijwilligers van de 230 Cie Mat, de 10de Cie POL & Hy Tpt én met de bijdrage van talrijke sponsors.

De opbrengst van de 10 Uren gaat dit jaar naar 2 goede doelen : de Zuidkempische Werkplaatsen en het revalidatiecentrum Pulderbos.

Foto's De Smollie Dirk / Nnieuws.