Ondanks de oproep om niet te komen manifesteren, zijn zo'n 340 hooligans afgezakt naar het centrum van Brussel om te protesteren tegen terreur. Volgens de politie gaat het om extreemrechtse hooligans van verschillende voetbalclubs uit eerste klasse.

Ordetroepen hebben de groep weggedreven naar het Noordstation waar ze op de trein werden gezet. Onderweg gooiden de hooligans met straatmeubilair. Een tiental vermoedelijke amokmakers zijn opgepakt. Intussen is de rust aan de Brusselse Beurs teruggekeerd.

De voetbalhooligans - allen in het zwart gekleed - vertrokken vanuit Vilvoorde en kwamen aan in het station Brussel-Noord. Vandaar trokken ze verder naar het Beursgebouw. Gisteren circuleerden al berichten op sociale media dat manifestanten uit extreemrechtse hoek gingen komen betogen.

Sommige supporters waren gemaskerd en onder invloed van alcohol. Ze scandeerden leuzen als "Belgian hooligans. Wij zijn thuis". Er was ook een spandoek te zien waarop staat: "FCK ISIS, Casuals against terrorism". Enkelen brachten ook een Hitler-groet. De sfeer was erg gespannen. (vrt)