U bent hier

100 jaar Groote Oorlog in woord en beeld

Lille
16.08.2018 - 16.42u
Door: Mark Jaspers

Op zaterdag 10 november organiseren de gemeente en heemkundige kring 'Norbert de Vrijter' een opvoering rond 100 jaar Wapenstilstand. De voorstelling wordt gedragen door de Lilse woordkunstenaars Elena Peeters en Geert de Kockere. De Lilse toneelverenigingen en zangkoren begeleiden de voorstelling. Walter Driesen verzorgt de regie.

Mede-organisator Nico Paepen van de Lilse heemkundige kring: "Dit jaar op 11 november vieren we 100 jaar Wapenstilstand. Daarom hebben we de avond voordien een herdenking rond de Groote Oorlog op touw gezet.

De evocatie is gebaseerd op echte gebeurtenissen die mensen van bij ons meemaakten. Daarmee willen we een passende en pakkende hulde brengen aan de oud-strijders van onze vier deelgemeentes. Met de voorstelling sluiten we met de Lilse heemkundige kring ook een vijfjarige werking rond Wereldoorlog I af."

Tientallen vrijwilligers zetten zich voor de herdenking in. Gezinskoor Muzand, KWB Wechelderzande, Scouts Wechel, het Ceciliakoor, Theater Anoniem, Talpa Theater, Heggekoor, Landelijke Gilde Lille en zangkoor Lindegalm dragen allemaal hun steentje bij.

De voorstelling in woord en beeld begint om 20 uur in de Sint-Pieterskerk in Lille. De toegang tot de voorstelling is gratis, maar je moet eerst een inkomticket halen. Om lege stoelen te voorkomen, vragen de organisatoren 2 euro voor een ticket, maar krijg je twee drankjes na de voorstelling in ruil.

Inkomtickets zijn vanaf 15 september 2018 verkrijgbaar aan het onthaal op het gemeentehuis. Na de voorstelling is het publiek welkom in het parochiecentrum Sint-Pieter in Lille voor een kleine receptie.

De voorstelling wordt georganiseerd met de steun van Kempens Karakter.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto