Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

100 jaar Vooruit Herentals : 'Vooruit wil mensen verbinden, niet tegen elkaar opzetten'

Vooruit

Met een fijne brunch in ’t Schaliken kreeg de viering van 100 jaar socialisten in Herentals een feestelijk accent. Zo'n 250 sympathisanten kwamen genieten én aandachtig luisteren. Heel wat nationale, Vlaamse en regionale Vooruit-kopstukken kwamen de jarige afdeling een hart onder de riem steken. 

Eén lid werd apart in de bloemetjes gezet door Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Etienne Servaas wordt volgende dinsdag 100 jaar en is daarmee net zou oud als de afdeling. 'Hij is ook altijd socialist geweest', zegt lokaal voorzitter Liese Bergen. De kranige Herentalsenaar kreeg een heerlijke fles rode wijn. 

Bij onze vraag over de toekomst van Herentals reageert Jan Bertels : 'Ik vrees dat ook Herentals zowat polariseert. Dat mensen door al de conflicten niet meer met mekaar (durven) praten. Dat ze reageren met: ‘Als het zo zit, waarom moeten we dan nog gaan stemmen? Vooruit wil verbinden, niet tegen elkaar opzetten.'

Jan Bertels is een constante in Herentals, ook op in de oppositiebank blijft hij aanwezig. 'Ik laat mij zo niet wegjagen, ik sta er in 2024 terug met de hele ploeg, en als burgemeester als de bevolking dat opnieuw wil', besluit Bertels.
 
'100 jaar socialisten in Herentals'
 

Gewezen burgemeester Jan Peeters (Vooruit) heeft ondertussen een geschiedkundige brochure samengesteld rond '100 jaar socialisten in Herentals'. Jan Peeters : 'De aanwezigheid van socialisten in Herentals wordt vooral gekoppeld aan het stadscentrum. Maar in de jaren 30 en 40 van vorige eeuw was er ook een socialistische kern in Noorderwijk die behoorlijk actief was en ook aanhang had. Noorderwijk hoorde toen nog niet bij Herentals, maar we hebben het mee opgenomen.

Het allereerste exemplaar van '100 jaar socialisten in Herentals' kreeg partijvoorzitter Conner Rousseau van Vooruit aangeboden. De brochure is o.a. te koop bij boekhandel Bert Van Sande, Fraikinstraat Herentals en kost €7.  Foto's Liese Bergen/NNieuws.

Grote Markt 35, Herentals, België

Vooruit

Deel dit artikel