100 jaar geleden stopten de wapens met schieten en kwam er een einde aan de Eerste Wereldoorlog. Een hele dag lang werd op verschillende plaatsen in het land Wapenstilstand herdacht.

Vanochtend verzamelden de Vaderlandslievende verenigingen, politici en militaire overheden voor de herdenking van 100 Jaar Wapenstilstand. Schepen Liese Bergen legde bloemen neer aan het monument van de Boerenkrijg en werd de "Last Post" geblazen.

Vandaar vertrok de optocht richting Sint-Waldetrudiskerk voor de herdenkingsmis, bijgewoond door zo'n 150-tal belangstellenden.  Jos Heyns legde namens NSB bloemen neer bij het monument voor de gesneuvelde helden van de Grote Oorlog (14-18 en 40-45). Als afsluiter speelde de fanfare het nationaal volkslied.

Daarna werd de verplaatsing gemaakt richting oorlogsmonument op de Molenvest waar schepen Ingrid Ryken een bloemenkrans neergelegde. Ook militairen van het 29 Bn Logistiek en leden van Vaderlandslievende verenigingen legden bloemen neer en werd nogmaals de "Last Post" geblazen.  Het 82nd-101st US Airborne Division vuurde tenslotte enkele ere-saluutschoten af.

Tekst en foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.