U bent hier

100 meter lange fietsbrug over kanaal Bocholt-Herentals geleverd met boten (2)

Herentals
05.07.2019 - 14.46u
Door: Mark Jaspers

In Herentals zijn alle onderdelen ter plaatse gebracht voor een fietsbrug over het kanaal Bocholt - Herentals. De ruim honderd meter lange fietsbrug zal deel uitmaken van de fietsostrade tussen Herentals en Leopoldsburg, zo meldt de provincie Antwerpen.

Aannemer THV Mols-Iemants bouwde de onderdelen in een atelier in Balen en vervoerde ze donderdag en vrijdag op vier boten naar Herentals. Eén onderdeel moest met een vrachtwagen op bestemming gebracht worden.

Samen zullen ze een fietsbrug vormen van 105 meter lang, 5,5 meter breed en 22,5 meter hoog. De constructie weegt 265 ton en ligt 8,30 meter boven het water, zodat ze geen belemmering vormt voor de scheepvaart.

De brug maakt deel uit van de 36 kilometer lange fietsostrade F105 Herentals-Balen-Leopoldsburg. "Het is wel nog even geduld oefenen om deze fietsbrug te kunnen gebruiken", zegt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit voor de provincie Antwerpen.

"Eerst dient de provincie Antwerpen nog een tunnel aan de Koulaak in Herentals onder de spoorlijn te schuiven en drie bruggen te bouwen over de Kleine Nete en de Sint-Jobstraat. Nadien kan de aanleg van de fietsweg tussen die verschillende bouwwerken van start gaan. Voor de ingebruikname mikken we op eind 2020."

De nieuwe fietsbrug kost iets meer dan 3 miljoen euro: 1,8 miljoen daarvan komt van de provincie Antwerpen, De Vlaamse Waterweg betaalt 600.000 euro en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling draagt 632.000 euro bij. (Belga) Foto & vid  provincie Antwerpen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto