Het voorbije weekend telde Natuurpunt meer dan 1.000 deelnemers aan de Nationale Boomplantactie op 3 locaties. In Lier, Ninove en Sint-Katelijne-Waver staken ze de handen uit de mouwen en plantten ze in totaal 10.000 nieuwe bomen.

De boomplantactie past in de campagne ‘Bos voor Iedereen’, waarbij Natuurpunt iedereen de kans geeft om bomen te sponsoren en die zelf te planten. Met 'Bos voor Iedereen' wil Natuurpunt samen met bedrijven en particulieren meer toegankelijke en natuurlijke bossen planten in heel Vlaanderen. 

•    In Sint-Katelijne-Waver heeft het Gasthuisbos er nieuwe bomen bij.  Het nieuwe bos ligt in de buurt van het centrum, op de plek waar vroeger het Waverwoud lag. Het nieuwe bos sluit aan het gasthuisbos, en wordt een natuurrijk bos met heel wat inheemse boomsoorten, open plekken en bloemrijke bosranden.
•    In Ninove is het stadsspeelbos uitgebreid zodat nog meer kinderen en jongeren uit de buurt naar hartenlust kunnen spelen. Het stadsbos ligt op een steenworp van het centrum van Ninove en zal via een wandelpad rechtstreeks verbonden worden met het natuurgebied Dendervallei. 
•    De Brede Zeyp is eigendom van het OCMW Mechelen en wordt beheerd door Natuurpunt. Door de plantactie is de zuidelijke bosrand van de Brede Zeyp aangedikt.  Op termijn onstaat zo een geleidelijk opgaande bosrand, een ideaal leefgebied voor vele vogel- en insectensoorten. 

 
 
Natuurpunt
Natuurpunt is de grootste natuurvereniging in Vlaanderen. Duizenden vrijwilligers en 400 professionele medewerkers werken voor de bescherming van belangrijke biotopen, soorten en landschappen. Om dit doel te bereiken beschermt de vereniging de resterende natuur in Vlaanderen door het aankopen en beheren van gebieden, het bestuderen en monitoren van soorten en biotopen, door educatie van het brede en meer gespecialiseerde publiek en door het lobbyen bij beleidsmakers. 
Natuurpunt beheert 500 natuurgebieden met een oppervlakte van 19.000 ha.

Foto: Wim Dirckx