10.000 Vlamingen zullen de komende maanden Stievie kunnen testen via hun iPhone en iPad. Stievie is een applicatie die ontwikkeld wordt als gezamenlijk project van de 3 grote omroepen in Vlaanderen, VRT, VMMa en SBS Belgium.


Stievie moet het mogelijk maken dat Vlamingen via hun smartphone of tablet live en licht uitgesteld televisie kunnen kijken. Met licht uitgesteld worden de programma’s bedoeld die vandaag en gisteren te zien waren.

Tijdens de testfase wordt nagegaan hoe mensen Stievie gebruiken en welke verbeteringen eventueel mogelijk zijn. Vervolgens wordt bekeken hoe en wanneer de app voor alle Vlamingen beschikbaar wordt gemaakt.

Praktisch
Alle Vlamingen met een iPhone of iPad die graag deel willen uitmaken van het testpubliek, kunnen zich vanaf 20 februari 2013 inschrijven op www.Stievie.be.

Alle deelnemers verbinden zich ertoe om mee te werken aan het onderzoek en om op regelmatige basis enkele vragen te beantwoorden. In samenwerking met onderzoeksbureau InSites zullen vervolgens 10.000 mensen als representatieve testgroep worden uitgenodigd om Stievie minstens vier maanden gratis te testen.

Ze zullen tijdens die testperiode uitgebreid feedback geven over hun ervaringen met Stievie. Op basis van de feedback en de input van het testpubliek wordt besloten hoe en wanneer de app voor alle Vlamingen beschikbaar wordt gemaakt.

Er zijn veel mogelijkheden en modellen. Zowel qua kostprijs als qua betaalmodel: rechtstreeks naar de eindgebruiker via bijvoorbeeld de app store of in samenwerking met andere partners. Stievie zal na de testperiode bekijken welk betaalmodel de voorkeur krijgt.

Beeld logo Stievie