Op vrijdag 9 april omstreeks 11 uur is in vaccinatiecentrum Klein Boom de 10.000e prik tegen het coronavirus gezet. Verder zullen meer dan 3.300 mensen tussen donderdag en zaterdag een vaccin krijgen.

Het vaccinatiecentrum draait op volle toeren, alle zes lijnen zijn momenteel open. Om 11 uur was het dan zover! In het vaccinatiecentrum werd de 10.000e prik tegen het coronavirus gezet. De gevaccineerde kreeg een gevuld chocolade paasei als attentie.

In het totaal zijn eigenlijk al meer dan 10.000 mensen ingeënt in onze Eerstelijnszone, als we er bv. de vaccinaties in de woonzorgcentra bij tellen.

Bezoekers van het vaccinatiecentrum kunnen de stand van het aantal inentingen trouwens volgen op de schermen in de wachtruimte en je vindt hem ook op www.vaccinatiecentrumkleinboom.be.

Maar in het centrum zelf werd de 10.000e prik dus vandaag gezet. Als de leveringen blijven volgen, dan kunnen de 20.000e en 30.000e prikken snel volgen. Die snelheid hangt echter af van de leveringen door de Vlaamse Overheid.

De drie lokale besturen en de Eerstelijnszone zijn blij met deze mijlpaal. Ze hopen dat alle inwoners snel gevaccineerd kunnen worden. De leveringen van de vaccins zijn en blijven daarin de belangrijkste factor.