Vrijdag reikte Kamp C zijn 1000e bouwadvies uit voor dit jaar. François Luypaert en Agnes Janssens kwamen vrijdagochtend samen met hun architect Anja Vranckaert informatie inwinnen omtrent hun toekomstige passiefwoning.



“Ik kom advies inwinnen over passiefwoningen”, zegt Vranckaert. “Het is mijn eerste echte realisatie van een passiefwoning en ik wil me grondig voorbereiden. Hier kan ik, samen met mijn klanten, neutraal advies krijgen dat zeker bruikbaar zal zijn”.

Kersvers gedeputeerde Peter Bellens was vrijdag ook van de partij om het winnende trio een mand met streekproducten te overhandigen.  ”Stijgende energieprijzen en een groeiend ecologisch bewustzijn maken dat steeds meer mensen op een duurzame manier willen bouwen en verbouwen. Wegwijs geraken in alle mogelijkheden kan een grote uitdaging zijn. De vele adviezen tonen aan dat we als provincie met Kamp C een antwoord bieden op de grote vraag naar informatie.”

Een andere architect, Lies Mertens uit Turnhout, komt regelmatig met klanten bij Kamp C over de vloer. “Ik hecht heel veel waarde aan een second opinion. De screening van bouwplannen is tot nu toe altijd al een meerwaarde geweest.”

Ook de gewone bouwparticulier of doe-het-zelver komt meer en meer aankloppen bij de duurzame experten van Kamp C. De meest populairevragen zijn:
-          Welke verwarming past het beste bij mijn woning?
-          Wat kan ik aanvangen met het opgevangen regenwater?
-          Loont het leggen van zonnepanelen of het aanschaffen van een warmtepomp?
-          Wat zijn de voor- en nadelen van een passiefhuis?
-          Welke materialen gebruik je best voor een bio-ecologische woning?
-          Hoe kun je de verluchting in je huis optimaliseren?
-          Welke isolatiemogelijkheden zijn het meest interessant en hoe breng je isolatie best aan?
 
Achtergrondinformatie
Kamp C is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren. Alleen voor een screening van de bouwplannen, welke meer dan een uur duurt, maak je best een afspraak.
 http://www.kampc.be