In het vaccinatiecentrum van Tielen kwam Maria Tops langs voor haar vaccin. Zij is met haar 101 jaar een van de oudste Kempense inwoners die een vaccin ontvangt.

'Ik ben erg opgelucht dat ik vandaag mijn eerste spuitje krijg. Ik hoop binnenkort mijn 2 broers terug te kunnen zien en te knuffelen, want door de coronacrisis heb ik hen al een jaar moeten missen,' aldus Maria.

Bijna een maand geleden openden de deuren van de vaccinatiecentra van de eerstelijnszone Middenkempen.

Al meer dan 2.000 inwoners kregen in de vaccinatiecentra van Grobbendonk en Tielen hun eerste vaccin toegediend.

Vanaf deze week komt de volgende doelgroep aan bod: de 84-plussers. De oudsten uit deze groep, de 89-plussers, komen als eerste langs voor hun vaccin.

Nu meer en meer inwoners een uitnodiging tot vaccinatie zullen ontvangen, organiseert de eerstelijnszone binnenkort een online infosessie voor alle inwoners van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar.

Online infosessie op donderdag 8 april

De online infosessie is er voor alle inwoners van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar.

De infosessie vindt plaats op donderdagavond 8 april om 20.00 uur. De link om deel te nemen is binnenkort terug te vinden op alle kanalen van de lokale besturen en op www.eerstelijnszonemiddenkempen.be.

De eerstelijnszone wil haar inwoners zo goed mogelijk informeren over de vaccinatiecampagne. Zo werd in de week van 8 maart al een papieren nieuwsbrief bedeeld binnen de zeven gemeenten.

De eerstelijnszone bundelt alle info ook op www.eerstelijnszonemiddenkempen.be.

Inwoners vinden hier het laatste nieuws terug over de vaccinatiecentra, veelgestelde vragen en allerlei praktische informatie.

Hou een oogje in het zeil voor onze ouderen

De komende weken krijgen alle 84-plussers een uitnodiging voor hun vaccin. Als eerstelijnszone roepen we onze inwoners op om elkaar te helpen. Heb je een ouder, grootouder of buur die in deze categorie valt?

Pols dan even of hij/zij de uitnodigingsbrief al kreeg en nog verdere begeleiding nodig heeft bij het maken van de afspraak of het regelen van vervoer naar het vaccinatiecentrum.