109 personen met een beperking ontvingen met valentijn een liefdevolle verrassing. Via verschillende kanalen, waaronder een mailing en een nieuwsbrief, werd vooraf opgeroepen om uiterlijk op 10 februari in te schrijven voor dit initiatief.

Naast een kaartje met een persoonlijke boodschap van de schenker bestond het pakket uit pralines, hartjesconfetti, een geurkaars en een gratis filmticket van Cultuurcentrum ''t Getouw. Het initiatief werd alvast warm onthaald!

"Laat de persoon die je graag ziet, weten dat hij of zij het waard is en bestel een valentijnsverrassing bij de dienst seniorenplus!"

Deze oproep werd uitgestuurd via de nieuwsbrief voor personen met een beperking. Ook de mensen die een gemeentelijke thuiszorgpremie genieten (zowel de zorgbehoevende kinderen als de ouders) werden aangeschreven.

'In totaal ontvingen we 109 reacties. Op vrijdag 11 februari werden de pakketjes samengesteld door de vrijwilligers van G-Force, de werkgroep van en voor personen met een beperking. Op maandag 14 februari konden de pakketjes tussen 9 en 12 uur worden opgehaald aan de balie van het lokaal dienstencentrum.

Kaartjes met liefdevolle boodschappen

Hier enkele hartverwarmende reacties van mensen die een pakketje bestelden:

> "Mijn naam is Rosa. Ik ben op 17 mei 1958 getrouwd met mijn mooie man Louis. Ik zie hem juist zo graag als toen die dag. Daarom het mailtje voor valentijn. Louis is sinds vijf jaar halfzijdig verlamd ten gevolge van een hersenbloeding. Dit is een zeer mooi gebaar."

> "Ik zou zo graag mijn mama willen verrassen omdat ik haar graag zie en ze zoveel doet voor mij. Ze zorgt al heel mijn leven goed voor mij. Daarom dat ik haar eens wil verrassen. Bedankt en een mooi initiatief."

> "Mama en papa, jullie zijn alle twee lief. Daarom ook mijn hartendief."

> "Lakbira chaibi voor Zakaria Seljkaoui. Ik hou van jou mijn engel Zakaria."

> Louis is 10 jaar en hij las onze brief. Spontaan antwoordt hij: "Mama, ik ga mee doen. Ik hou zoveel van mijn Nana (grootmoeder). Want die doet alles voor mij. Daarom dat ze een pakje met iets lekkers verdient." Ik denk dat dit zeker ook liefde is.

> "Hoi, ik ben Larissa en zou graag een valentijn geven aan mijn mama omdat die altijd klaarstaat voor mij."