De organisatoren van de Lichtaartse bosloop mochten een cheque van maar liefst €5.600 aan Kom Op Tegen Kanker (KOTK) schenken.

Aan de  bosloop om en rond Camping Floreal namen zondag 12 september zo'n 500 sporters deel. Joggers en wandelaars konden kiezen uit verschillende afstanden op een aangepast parcours in de bossen tussen Lichtaart en Herentals.

Hilde Neven van Kom op tegen Kanker : 'We gaan dit bedrag heel goed besteden aan onderzoek tegen kanker.  Het is de bedoeling om op termijn geen geliefden meer te verliezen aan kanker.' 

Marathon-icoon Louis Hufkens, bestuurslid organisatie 10e Bosloop : 'Voor iedere deelnemer van onze 10e Bosloop KOTK had ik samen met Sonja Laenen een mooie medaille ontworpen om als aandenken aan de deelnemers te schenken.  Die verdienen dat.

Van de nood een deugd makende, had ik 4 medailles meegenomen naar Zwitserland voor m'n 3 medelopers Jos, Natasja en René. We liepen er in hetzelfde weekend van de Bosloop de “Jungfrau Marathon” met 2.200 hoogte-meters over 42,195km.  We bereiden nu al de 11e Bosloop  volgend jaar voor, met als enig doel KOTK 200% te blijven steunen.'  Foto's L. Hufkens/NNieuws.