U bent hier

10e Herentals Fietst : Jurgen VdB rijdt voor eigen publiek

Herentals
22.07.2014 - 18.03u
Door: Herman Gezelle

Jurgen Van den Broeck rijdt op donderdag 31 juli mee in het Boretti na-Tourcriterium in Herentals. Van den Broeck is afkomstig van de deelgemeente Morkhoven en groet er met plezier zijn trouwste fans. De organisatoren zijn trots op zijn toezegging.   “We zijn blij dat Jurgen opnieuw voor ons evenement kiest”, zegt voorzitter Charles Van de Wouwer namens de organisatie. “Jurgen is een trouwe aanwezige in ons peloton. En daar kunnen wij alleen maar trots op zijn.

We spreken nog steeds over de beste Belgische ronderenner van de laatste decennia. Laat ons eerlijk wezen: onze goede vrienden van de andere criteriums kunnen er alleen maar van dromen dat de beste Belg uit de Ronde in hun gemeente woont. Ik ben er zeker van dat we hier later nog met veel nostalgie op gaan terugkijken.”

“Ik ben blij dat Jurgen toch wil meerijden”, pikt PR-verantwoordelijke Bart Timperman in. “Want hij heeft toch niet de makkelijkste dagen achter de rug. Hij had de lat voor zichzelf zeer hoog gelegd. Dat hij door allerlei omstandigheden die droom niet kan waarmaken moet ongelofelijk hard zijn voor hem. Alle respect dat hij er toch voor heeft gekozen om in Herentals mee te rijden. Veel andere renners zouden in zijn geval liever in de luwte blijven.

We vernemen in zijn omgeving dat Jurgen niet veel criteriums zal rijden. Een reden te meer om te hopen dat de echte wielerliefhebber op 31 juli een warm applaus over heeft voor onze Herentalse Tourtrots. Want wie iets van sport kent, weet welke bijna onmenselijke inspanningen Jurgen doet om zijn droom waar te maken. Ons respect heeft hij in ieder geval. En wij kunnen in ieder geval zeggen dat –behoudens nog meer tegenslag- de beste Belg uit de Tour 2014 meerijdt in het Boretti na-Tourcriterium in Herentals.”
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto