TEJO, therapeuten voor jongeren, bestaat aanstaande zaterdag 11 jaar en dat vieren we graag! Het grote feest voor onze tiende verjaardag is vorig jaar op de valreep niet kunnen doorgaan omwille van corona.

Op 13 maart 2010 opende het eerste TEJO-huis in Antwerpen zijn deuren met een 40-tal vrijwilligers. Nu, 11 jaar later, zijn er 16 TEJO-huizen verspreid over gans Vlaanderen met bijna 600 vrijwilligers en is ook TEJO Nederland gestart in Zeeuws Vlaanderen.

Om dit te vieren organiseren we op zaterdag 13 maart om 14u00 een livestream. De livestream bekijken kan via volgende link: www.tejo.be/livestream

We blikken tijdens onze livestream graag even terug op de voorbije jaren, waar we ingezet hebben op extra individuele therapeutische ondersteuning voor jongeren.

Daarnaast willen we graag preventiever gaan werken en starten we met innovatieve projecten die aansluiten bij de noden/vragen van onze jongeren vandaag. We broeden op enkele nieuwe initiatieven en dat willen we op onze verjaardag graag delen!

Eénieder wordt warm uitgenodigd om mee te denken en te participeren aan onze HOU-VAST Beweging om met meer verantwoordelijkheid, zorg te dragen voor alle jongeren zodat ze onbezorgd jong kunnen zijn. En ieder van ons kan een engagement opnemen om bewuster 'samen' te leven. We hopen jullie te mogen ontmoeten tijdens de livestream. Hieronder vatten we graag de kern samen.

Waarvoor staat TEJO?

TEJO biedt laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, quasi onmiddellijk, anoniem en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis.

De therapie heeft als hoofddoelstelling de jongeren te deblokkeren en hen opnieuw in hun krachten te brengen. Op die manier komt TEJO preventief tegemoet aan dringende hulpvragen zodat de probleemsituatie niet verder escaleert en de jongeren in een vroeg stadium geholpen worden.

TEJO biedt jongeren een 'pedagogische plek' aan waar een echt gesprek plaats vindt met geëngageerde vrijwillige-therapeuten. We werken binnen het kader van de kort oplossingsgerichte therapie, elke therapeut vanuit zijn eigen expertise.

TEJO draagt hiermee bij tot het oplossen van de lange wachtlijsten die er heersen in de gezondheidszorg voor jongeren.

Boodschap die we tijdens onze livestream zullen brengen?

Reeds meer dan 12.000 jongeren werden preventief geholpen de afgelopen 11 jaar.

We constateren dat de problematieken van jongeren verzwaren en dat er een ernstige toename van psychische problemen bij jongeren is.


Naast het therapeutisch aanbod willen we graag met de HOU-VAST beweging verder inzetten op extra projecten die jongeren nog preventiever kunnen helpen, zodat we ze niet verliezen...

We nodigen éénieder uit om mee met ons te denken en te handelen. Het is NU de hoogste tijd voor een actief engagement dat resoluut voor positieve veranderingen gaat en een kering kan brengen in onze zieke samenleving!