U bent hier

11 november herdenking met bijzondere jubileumeditie 'Ten Velde'

Nijlen regio
24.10.2016 - 15.59u
Door: Herman Gezelle

's Morgens is er een optocht en bloemlegging, 's avonds een bijzondere 'Ten Velde' met tomatensoep.

De 11 november herdenking bestaat dit jaar in Nijlen uit een tweeluik. In de voormiddag worden er op verschillende plaatsen bloemen gelegd en is er een ontvangst in het gemeentehuis.

's Avonds gaat er aan het Fort van Kessel een sereen herdenkingsmoment door met de 75e editie van 'Ten Velde' met teksten, muziek én tomatensoep voor alle bezoekers.

Het begint om 9 uur 's morgens op het kerkhof van Bevel waar er ter nagedachtenis van de slachtoffers van het oorlogsgeweld een bloemenkrans wordt neergelegd aan het dodenmonument. Hetzelfde gebeurt om 9.30 uur aan de Sint-Lambertuskerk in Kessel.

Op beide plaatsen zal een delegatie van de plaatselijke harmonie of fanfare 'Ten Velde' spelen. Daarna verplaatsen de herdenkingen zich naar Nijlen met om 10 uur een eucharistieviering in de St-Willibrorduskerk met daarna een optocht naar het graf der gesneuvelden. Nadien is er een ontvangst op het gemeentehuis met een receptie en de uitreiking van erekentekens.

' s Avonds sereen herdenkingsmoment met 75e editie van 'Ten Velde'

Nieuw dit jaar is dat op 11 november ook een avondprogramma georganiseerd wordt om Wapenstilstand op gepaste manier te herdenken. Het is die avond tevens de 75ste editie van 'Ten Velde', dat sinds juni vorig jaar elke vrijdagavond aan de ingang van het fort weerklinkt.

Het gemeentebestuur en de gidsenwerking van Fort Kessel sloegen daarom de handen in elkaar en nodigen jong en oud graag uit op deze bijzondere avond. Bezoekers worden verwelkomd met een tasje tomatensoep. Na de traditionele Ten Velde brengen enkele acteurs en muzikanten een korte maar intense voorstelling. Op het einde van de voorstelling mogen de aanwezigen mee een bloem neerleggen aan de brug.

PRAKTISCH

· Er is geen parkeergelegenheid in de Fortstraat. Parkeren kan langs de vest via de doorgang aan Sporthal De Putting of aan de sporthal zelf.

· Ontvangst vanaf 18.30 uur, de voorstelling start om 19.10 uur.

· De bloemen worden door de organisatie voorzien (1 per gezelschap).

· Het einde is voorzien om 20 uur. Er zijn geen zitplaatsen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto