U bent hier

11.11.11 is ‘ngo in de kijker’

Geel | Neteland
14.11.2017 - 14.04u
Door: Mark Jaspers

Ieder jaar staat een niet-gouvernementele organisatie (ngo) die lid is van de Derdewereldraad in de kijker als organisator van een educatief programma. Leerlingen en leerkrachten komen op die manier een stukje dichter bij het Noord-Zuidthema.

Dit jaar koos de Derdewereldraad voor 11.11.11 met hun campagne 'Migratie en vluchtelingen' als 'ngo in de kijker'. Door de stedelijke subsidies die 11.11.11 hierdoor ontving, genoten studenten secundair onderwijs van de tweede graad op 13 november gratis van de voorstelling Neeland in het cultuurcentrum of van de film Raftan in Studio Geel.

Jaarlijks organiseert de Derdewereldraad 'ngo in de kijker', waarbij één lid van de Derdewereldraad in de kijker gezet wordt. De organiserende ngo of vzw krijgt dan van stad Geel logistieke, administratieve en financiële ondersteuning voor een educatief programma. Dit programma richt zich op jongeren uit de tweede graad van het secundair onderwijs in Geel.

Via 'ngo in de kijker' komen jongeren, leerkrachten en ouders in aanraking met mondiale thema's. Naast de doelstelling om jongeren te bereiken wil 'ngo in de kijker' ook zichtbaarheid aan Geelse zuidprojecten en lokale ngo's geven.

Er vloeien nog andere acties voort uit 'ngo in de kijker'. Zo kan je tot donderdag 30 november de expo 'Migraphic Novel' bezoeken in de bibliotheek. Jongeren gingen creatief aan de slag met de teken- en verhalenwedstrijd Migraphic Story van vzw ella, het kenniscentrum gender en etniciteit.

Ze leerden aan de hand van een tekening, een verhaal of een gedicht uitdrukken wat migratie voor hen betekent. Dit resulteerde in een reizende tentoonstelling van vijftig tekeningen en verhalen. Daarnaast kunnen studenten van het middelbaar onderwijs samen met hun leerkrachten gedurende de hele maand november de bib leren kennen aan de hand van het thema 'Migratie en vluchtelingen' met de rondleiding Bibwijzer.

Tijdens de cadeaubeurs van Oxfam Wereldwinkel op 1, 2 en 3 december in De Waai kan je een actiestand vinden van 11.11.11.

imageMeer nieuws

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen
Nijlen regio 15.03.2018 - 14.26u

Babyboomers zijn het gelukkigst, dankzij hun spaarboekje

Babyboomers zijn het gelukkigst, dankzij hun spaarboekje
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.03.2018 - 10.55u

Vijfde van Belgische gezinnen leeft in energiearmoede

Vijfde van Belgische gezinnen leeft in energiearmoede
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.03.2018 - 09.55u

De TENT. Het nieuwe onderdak voor expressie in Gierle

De TENT. Het nieuwe onderdak voor expressie in Gierle
Lille | Neteland 15.03.2018 - 08.29u

Vijf jaar cel geëist voor inbrekers die aasden op elektromateriaal

Neteland | Provincie Antwerpen 15.03.2018 - 08.27u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto