U bent hier

117 personen in de Middenkempen behalen met succes hun inburgeringsattest

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Kasterlee | Kempen regio | Lille | Neteland | Olen | Vorselaar
30.11.2018 - 21.22u
Door: Herman Gezelle

Vanavond organiseerden het Agentschap Integratie en Inburgering en het project Wegwijzer in het OC Kasterlee de 2e gemeenschappelijke inburgeringsceremonie in de Middenkempen.

Inwoners van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar die het inburgeringstraject succesvol hebben afgerond, werden in de bloemetjes gezet. 

In de Middenkempen behaalden 117 personen tussen 1/10/2017 en 30/09/2018 hun inburgeringsattest.  

De burgemeesters van de verschillende gemeenten in de Middenkempen overhandigden een oorkonde aan de inburgeraars. 

Inburgeringstraject

'Het inburgeringstraject is er voor mensen van buitenlandse herkomst die een toekomst willen uitbouwen in België', zeg Bieke Baeten, schepen voor internationale samenwerking in Herentals. 'Het bestaat uit een basiscursus Nederlands en  een cursus Maatschappelijke Oriëntatie.

De inburgeraars kregen  informatie over de Belgische samenleving en er werd gewerkt aan het verhogen van hun zelfredzaamheid. Bovendien kregen ze  individuele begeleiding en informatie over studies en het vrijetijdsaanbod.'

Project Wegwijzer

'Wegwijzer is een intergemeentelijke samenwerking in de Middenkempen tussen de gemeenten en OCMW ’s van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar. Het wil mensen van buitenlandse herkomst wegwijs maken in de gemeenten en het onderwijs in de Middenkempen. 

Wegwijs in de gemeente zet in op een toegankelijk onthaal en een toegankelijke dienstverlening, met specifieke focus op anderstalige nieuwkomers.  
Wegwijs in het onderwijs legt de nadruk op een sterke instap en participatie van anderstalige ouders en hun kinderen in het onderwijs.' (pp) foto's B. Baeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto