Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

11e editie kunstenfestival Montmartre op Begijnhof onder tropische zon

Montmartre Begijnhof

In september hoef je echt geen citytrip Parijs te boeken om de sfeer van Monmartre op te snuiven.  'Monmartre' strijkt jaarlijks tijdens Openmonumentendag neer met een vracht lokaal kunstenaarstalent in het Begijnhof van Herentals (17e eeuw). 

Onder een tropische zon (33°C) kon je er vandaag kunst in al zijn vormen ontdekken in een uniek decor.  100-en bezoekers genoten van opvallende kunstcreaties tijdens de 11e editie.

Lokale schilders, beeldhouwers, keramisten, textielkunstenaars, grafici, juweelkunstenaars, kunstenaars in hedendaagse kunst en andere kunst van 16 tot 106 jaar, amateurs of professionelen gaven het beste van zichzelf.  Maar vb. ook kon je ambachtelijk gemaakte confituur uit eigen kweek of honing van de hoogste kwaliteit proeven.  Dus aan de lokale gastronomie werd ook gedacht.   Kunstwerkjes in hout of smeedijzer, allemaal tips voor een ideaal cado.  Enkele auteurs signeerden er hun nieuw boek.

 

"Ideale locatie voor zo'n kunstenfestival"

 

Marleen (57) uit Morkhoven: "Dit Begijnhof heeft toch wel iets speciaals.  Een ideale locatie voor zo'n kunstenfestival.  Het was vandaag superwarm, maar een fris pintje in de lommer deed zo'n deugd.  We kwamen met de fiets, dus hadden we onderweg verkoeling genoeg.  We hebben ook wat toffe dingetjes gekocht, dat zijn al mooie cadootjes voor de feestdagen.  Welle komen volgend jaar zeker terug!"

Foto's Alex Leys / NNieuws / red. Guy Verellen.

Begijnhof, Herentals, België

Montmartre Begijnhof

Deel dit artikel