Pennenzakkenrock staat garant voor een dag vol leuke optredens, leerrijke ontdekkingen en spannende attracties voor leerlingen op het Molse strand in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. De affiche voor de negentiende editie op 27 juni is intussen volledig. De Ketnet Band, 3M8S, Sisters Only (foto), De Romeo’s, Silke, Sam Gooris, Juke Box for Kids, Laura Omloop, Tara, Ian Thomas, Karolien en Juniors Ketnet zorgen voor het muzikale vuurwerk. De nagelnieuwe mascotte Johnny Rock zal alomtegenwoordig zijn, net als de organisatoren en vele vrijwilligers die instaan voor de veiligheid en het welbevinden van meer dan 15 000 jonge rockers.

Music maestro!

Het Zilvermeer verwelkomt op donderdag 27 juni een hele trein aan artiesten. De Ketnet Band, 3M8S, Sisters Only, De Romeo’s, Silke, Sam Gooris, Juke Box for Kids , Laura Omloop, Tara, Ian Thomas, Karolien en Juniors Ketnet: voor elk wat wils!

Juke Box for Kids en MNM-presentator Peter Van De Veire zorgen voor extraatjes. Bij de eerste band kunnen de kinderen terecht op de website van Juke Box for Kids (www.jukeboxvoorkids.be) om een eigen playlist samen te stellen. De band met onder andere Amaryllis Temmerman en Bert Verbeke brengen de lijst meezingers dan live op Pennenzakkenrock. Peter Van De Veire daagt de kinderen uit om het record Kuikentje-Piep-dansen te verbreken. De presentatie van het festival wordt verzorgd door Ketnetwrapper Charlotte. Ketnet zal het ganse festival bovendien verslaan en op tv brengen.

Johnny Rock!

De voorbije maanden was de Facebookpagina van Pennenzakkenrock het toneel van een spannende strijd: de keuze van de naam voor de mascotte met vlammende haardos!  Basisschool De Oogappel uit Vrasene leverde de winnende bijdrage. De leerlingen van het vijfde leerjaar doopten de mascotte Johnny Rock! Hiervoor worden ze beloond met entreeticketjes voor heel de klas en een bezoekje backstage. Johnny Rock zal de komende jaren het gezicht zijn van Pennenzakkenrock.

Pennenzakkenrock doet het veilig

15 281 jongeren en leerkrachten schreven reeds in voor Pennenzakkenrock. Hoewel de inschrijvingen nu afgelopen zijn, worden er op 27 juni wel nog losse tickets verkocht aan de kassa.  Met meer dan 15 000 bezoekers is het garanderen van de veiligheid een serieuze taak. De organisatie stelt net als de voorbije jaren samen met de politie en het Rode Kruis een BNIP (Bijzonder Nood- en Interventieplan) op. “In dat plan worden alle mogelijke risico’s geïnventariseerd en geanalyseerd. Dit plan is de afgelopen 18 jaar nog niet uit de kast gekomen en we zijn ervan overtuigd dat we op dit veilige elan kunnen voortgaan”, aldus gedeputeerde Bruno Peeters. “Aan de inkom krijgen alle leerlingen en leerkrachten eenarmbandje. Dankzij dit eenvoudige, maar zeer handige systeem wordt iedereen die verloren loopt snel verenigd met zijn klasgenoten en begeleidende leerkrachten.”

Een duurzame educatieve zone

De educatieve zone is een mooie weerspiegeling van enkele provinciale waarden zoals bijvoorbeeld duurzaamheid. Het Zilvermeer investeert al jaren in energiezuinige infrastructuur en draagt veel zorg voor de prachtige natuur die het omringt. In de educatieve zone worden de Pennenzakkenrockers op een leuke wijze bewust gemaakt van het belang van sorteren, respect voor natuur en zuinig omgaan met water. Op het Afvaleiland leren jongeren met toffe doeactiviteiten hoe ze moeten sorteren. Als bedankje kunnen zij leuke prijzen in de wacht slepen. De afvalberg op Pennenzakkenrock blijft zo binnen de perken en sorteergedrag wordt op een niet-schoolse manier aangeleerd.

Naast duurzaamheid en ecologie zetten we ook in op preventie. De campagne Amai mijn (h)oren wijst de festivalgangers op de gevaren van gehoorschade. Zeker jonge kinderen zijn kwetsbaar, daarom deelt de provinciale jeugddienst gratis oordoppen uit. Ook Glimlachen.be zal weer van de partij zijn. Een gezond gebit vraagt om tandpasta en tandenborstel!

Pennenzakkenrock is duidelijk meer dan een muziekfestival, het is een totaalervaring, waar veel bij te leren en nog meer te ontdekken valt.

Praktische info

wanneer: 27 juni, vanaf 8.30 uur tot en met 17 uur

waar: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol