U bent hier

12-jarige Tristan uit Wechelderzande op Kung Fu stage in China

Internationaal | Kempen regio | Lille
09.07.2019 - 13.24u
Door: Herman Gezelle

Eind juni vertrok Tristan Seeuws (12) uit Wechelderzande naar China om te gaan trainen in Kung Fu.  Hiervoor volgende hij een intensieve stage in Mengcun. Mengcun is een klein dorp in de provincie Hebei en de geboorteplaats van zijn Kung Fu stijl, BajiQuan.

Tristan kon daar met andere jongeren uit Europa deelnemen aan een stage geleidt door enkele topexperts uit het wereldje. Door zijn goede resultaten tijdens zijn laatste wedstrijden werd hij samen met enkele andere Europese jongeren uitgenodigd om naar het internationale BajiQuan trainingscentrum te komen.

Bij buitentemperaturen van 39°-42° celsius werd er in een zaal les gegeven in stokvechten.  Na een 5-tal dagen trainen kon Tristan even bekomen in Beijing alvorens terug naar België te keren.

Een blije Tristan : 'Ik ervaarde deze stage als uiterst positief en kan niet wachten om terug te keren naar China om daar me verder te verdiepen in de leerstof.
De lessen zijn top, de trainers zijn fantastisch en het eten is heerlijk', besluit Tristan.

Tristan volgt les bij de kinder-Kung Fu club 'De Wecheldse Tijger'. Via hen was hij in staat om deel te nemen aan de wedstrijden en de stage in China.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto