De 12-jarige Charlotte Verwimp uit Hallaar schittert op het bioscoopscherm van het gerenommeerde kortfilmcompetitie van Cannes. Ze speelt de hoofdrol in de kortfilm Stephanie van Leonardo Van Dijl en die is geselecteerd.

De film gaat over de relatie tussen een turnster en haar coach. Een rol die Charlotte op het lijf geschreven was.

De organisatie van het Festival van Cannes zal later bekendmaken hoe en wanneer de films uit de Kortfilmcompetitie vertoond zullen worden. De film zal zijn Belgische première beleven op de openingsavond van Leuven Kortfilmfestival op 5 december.

De belangrijkste rollen worden vertolkt door gymnaste Charlotte Verwimp en Sofie Decleir (De Dag). Daniel Bouquet (Sound of Metal) stond achter de camera en Ludo Troch (Daens) deed de montage. Het geluid werd verzorgd door Yanna Soentjens, haar & make-up door Michelle Beeckman, kostuums door Ellen Blereau en de art director is Silke De Rycke.

Leonardo Van Dijl over de selectie: "We hebben lang aan deze film gewerkt en ik heb dus weleens gedacht van Cannes, maar de officiële kortfilmcompetitie is niet echt iets waarvan je luidop durft te dromen.

Het is fantastisch dat de kleine wereld van Stephanie de programmatoren wist te bekoren. Ik ben de fantastische cast en crew enorm dankbaar dat ze Stephanie mee een stem hebben gegeven en hoop dat de film ook andere mensen kan inspireren.'  Foto rr/De Wereldvrede/ N.