De correctionele rechtbank van Leuven heeft de veroordeling bevestigd van een man die zware verkeersagressie met een opzettelijke aanrijding pleegde in Begijnendijk. Hij kreeg daarvoor twaalf maanden cel.

Op 15 oktober 2016 kwam het in Begijnendijk in Vlaams-Brabant tot een dispuut tussen twee autobestuurders. Sander B. probeerde in zijn BMW een voertuig Audi klem te rijden.

Het kwam tot een wilde achtervolging, waarbij B. zich bedreigend en agressief opstelde. Dat mondde uiteindelijk uit in een opzettelijke aanrijding.

Een ploeg van de politie van het nabijgelegen Heist-op-den-Berg werd opgeroepen om proces-verbaal op te stellen. "Ik krijg die bestuurder van de Audi wel en ik maak hem kapot. Ik zal hem vinden en dan gaat hij eraan", verklaarde B. aan de agenten.

De agressieve bestuurder werd bij verstek veroordeeld tot twaalf maanden effectieve gevangenisstraf en een geldboete van 600 euro. Hij tekende tevergeefs verzet aan tegen die straf. De rechtbank maakte dat verzet ongedaan omdat de beklaagde niet kon aantonen dat hij door overmacht afwezig bleef op de zitting. (Belga)