U bent hier

12 processen-verbaal voor buschauffeurs De Lijn : te snel

Geel
09.10.2018 - 09.54u
Door: Mark Jaspers

Agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout voerden gedurende een week snelheidscontroles uit gericht op onder andere lijnbussen in het centrum van Geel. In totaal werden 12 processen-verbaal voor overdreven snelheid opgesteld tegen bussen van De Lijn. Zo'n zeven buschauffeurs werden bijkomend nog aangesproken over hun rijgedrag op de markt in Geel.

Snelheidscontroles buschauffeurs De Lijn

In het verleden ontving de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout enkele klachten over chauffeurs van De Lijn die de snelheidslimieten niet zouden respecteren in het centrum van Geel. Daarom voerde het team verkeer in de week van 17 september op verschillende plaatsen in Geel snelheidscontroles uit op onder andere chauffeurs van De Lijn.

12 processen-verbaal opgesteld

In totaal werden 12 processen-verbaal genoteerd voor overdreven snelheid door chauffeurs van De Lijn. 10 van de 12 overtredingen werden genoteerd in de Stationsstraat. De overige twee processen-verbaal werden opgesteld naar aanleiding van snelheidsovertredingen in de Kwakkelberg. Zeven buschauffeurs werd aangesproken over hun rijgedrag in de voetgangerszone op de markt in Geel, waar slechts 'stapvoets' mag gereden worden.

Locaties

De controles vonden plaats in de Stationsstraat, Kwakkelberg, Nieuwstraat en in de voetgangerszone op de markt in Geel.

Andere voertuigen

Tijdens deze acties werden ook andere voertuigen gecontroleerd. 95% van hen hield zich aan de snelheidslimieten. Vijf bestuurders zullen een boete ontvangen voor het niet dragen van de gordel, 18 voor het gebruik van een gsm achter het stuur, twee voor het negeren van een rood verkeerslicht en twee voor verkeerd parkeren.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto