Naar jaarlijkse gewoonte en aloude traditie organiseert het praesidium van de Industrieel Ingenieurs op de Geelse campus van Thomas More een “12-urenloop”. Hierbij worden de verschillende studentenverenigingen, die de Geelse campus rijk is met mekaar in competitie gebracht. De zes Geelse praesidia en het overkoepelende Verbondspraesidium strijden voor de overwinning. Ook een aantal sportieve docenten doen mee.

Bedoeling is om op twaalf uur tijd zoveel mogelijk rondjes te lopen. Per rondje betaalt de studentenvereniging (en niet de loper) een bijdrage. De deelnemers worden aangemoedigd en beloond met een versterkend glaasje jenever, hotdogs of andere lekkernijen. Het team dat na twaalf uur de meeste rondjes gelopen heeft, krijgt –hoe kan het anders- een gratis vat bier.

De opbrengst van deze sportieve strijd is voor vzw De Waaiburg, een voorziening voor bijzondere jeugdzorg in Geel. Ook een team van bewoners en personeelsleden van de Waaiburg is jaarlijks van de partij om mee te lopen.

Wie de studenten en andere deelnemers aan het werk wil zien, kan hiervoor terecht op de Geelse campus van Thomas More. De start wordt gegeven om 08.00 uur; de eindsprint volgt om 20.00 uur.

De tent van de 12-urenloop en het parcours bevinden zich langs de weg die naar de landbouwinfrastructuur leidt. In de Kleinhoefstraat neemt u bij voorkeur niet de hoofdingang, maar de ingang aan de bocht in de buurt van het BEMT-gebouw.