De Belgische bieren zitten wereldwijd in de lift.  De 17e Herentalse Bierfeesten waren afgelopen weekend zoals verwacht een overdonderend succes. Het hele weekend  was zaal 't Hof volledig bezet. Ook de kroegen op de Markt pikten een biergraantje mee.  De organiserende KSJ-ers kregen bezoek van bierliefhebbers van alle leeftijdscategorieën, wat enig is in Herentals. Sinds enkele jaren wordt het bierverbruik via computer bijgehouden.  

1.200 liter bier

Het resultaat verscheen telkens op een groot scherm. De kaap van duizend liter verkocht bier werd overschreden op zondagavond rond 20u. De totale teller gedronken bier eindigde uiteindelijk op 1.200 liter.  Niet mis.

De KSJ-ers, die elke zaterdag van 13.30 u tot 16u ravotten op de speelplaats van het College, in het bos, aan een vijver, in het centrum, sportzaal of maïsveld bedanken iedereen voor de steun. Door de deelname aan dit evenement en de daarbijhorende winst, die de hardwerkende leiding kan boeken, wordt de prijs voor de tentenkampen, naar de Ardennen of in de mooie Kempen volgend jaar naar beneden gedrukt .  

Voor info:  KSJ (Katholieke Schoolgaande Jeugd) www.ksjherentals.be   / Johan Temmerman / NNieuws.