Update 17.30u :  De situatie na de nationale betoging in Brussel is ontaard in rellen tussen enkele honderden heetgebakerde betogers en de ordediensten. Op sommige plaatsen heeft de politie het waterkanon en traangas ingezet. Daarbij zijn enkele politieagenten en betogers gewond geraakt. Volgens het Rode Kruis zijn 21 mensen overgebracht naar het ziekenhuis.  De politie heeft rond 16.30u een einde gemaakt aan de rellen. Verschillende mensen werden gearresteerd. Verschillende voertuigen staan nog in brand.  

5.000 actievoerders uit de Kempen

Rond 11u vertrok in het centrum van Brussel de grote nationale betoging met zo'n 120.000 deelnemers tegen de voorgestelde maatregelen van de regering.  Naast de vakbonden ACV, ABVV en ACLVB stappen er ook heel wat andere verenigingen mee .

Vanuit de Kempen en het Neteland vertrokken er heel wat bussen met betogers. Er zijn sterke delegaties vanuit DAF Oevel en Van Hool Koningshooikt. Daar deelden de vakbonden de bussen en trokken ze samen richting hoofdstad. Bij Daf Oevel vertrokken er 7 bussen met 350 betogers.

ACV Kempen mocht 2000 inschrijvingen verwelkomen en zet donderdag 36 bussen in. Ook het ABVV Kempen trok met 2000 mensen en meestal met de trein naar Brussel. Bij ACV Neteland stapten sterke delegaties uit de openbare diensten en het AZ Ziekenhuis op. De Witte Woede is terug.