U bent hier

12.500 klimaatspijbelaars betogen voor 2e keer voor bindend klimaatplan, Kempense leerlingen

Nationaal | Vlaanderen
17.01.2019 - 12.39u
Door: Mark Jaspers

Aan het Europakruispunt aan het Centraal Station in Brussel is rond half elf de tweede klimaatbetoging van spijbelende leerlingen begonnen. Ondanks het slechte weer overtreft de opkomst de verwachtingen. Volgens de politie van Brussel zijn er maar liefst 12.500 deelnemers.

De spijbelende leerlingen dragen vandaag opnieuw borden en doeken mee met verschillende slogans, zoals "Er is geen planeet B", "Brossen voor de bossen", "Make love not CO2" en "Bla bla bla, act now". De organisatoren van de klimaatbetoging - "Youth for Climate" - willen dat onze politici werk maken van een bindend klimaatplan waarin staat dat het de ambitie is om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden.

"Het is onze toekomst, en wij moeten voor onze toekomst opkomen" volgens een deelneemster aan de klimaatbetoging in het radionieuws

Rond half elf waren er speeches gepland, waarna de spijbelende jongeren aan hun mars begonnen door de stad. Ze volgen een parcours dat via het Koningsplein, het Luxemburgplein en het Madouplein in een grote lus terug naar Brussel-Centraal leidt. Het einde van de betoging wordt daar verwacht rond half twee. (VRTNWS) foto Youth For Climate.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto