U bent hier

13-jarige jongen 42 dagen gegijzeld door moslim-extremisten : vannacht vrijgelaten

Vlaanderen
01.06.2020 - 14.52u
Door: Herman Gezelle

Het klinkt als een verhaal uit een misdaadthriller, maar het was een bikkelharde realiteit: een jongen van 13 uit Genk werd maar liefst 42 dagen lang gegijzeld, en pas afgelopen nacht werd hij vrijgelaten.

In de nacht van 20 op 21 april wordt in de omgeving van Genk een 13-jarige jongen ontvoerd. De daders gaan bijzonder driest te werk.

En dat was vandaag: iets na middernacht werd de jongen vrijgelaten, in de buurt van zijn eigen huis. "Hij is te voet thuis aangekomen, dus hij is in de buurt afgezet door de daders", klinkt het bij de politie.

Dat was meteen hét teken voor een grote politieactie. “Er werden 12 huiszoekingen verricht, 4 in Antwerpen, de rest in de regio rond Genk - Zutendaal, Houthalen, Maaseik.”

De huiszoekingen duurden tot 6 uur vanochtend en er werden in totaal 7 verdachten opgepakt. Of ze ook aangehouden worden, zal de onderzoeksrechter later nog beslissen.

UPDATE 16.15u :

Zowat alle verdachten die werden opgepakt na de gijzeling van een dertienjarig jongetje in Genk, zijn geradicaliseerde moslims. Dat wordt bevestigd aan de VRTNWS- redactie.

(VRTNWS - lees verder VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto