Op dinsdag 19 maart werden 13 Kempense ondernemers bekroond met het kwaliteitslabel ‘Pure Kempen’ tijdens een netwerk- en vormingsmomenten in Lichtaart.

Het netwerk dat in 2010 van start ging met 5 ondernemers telt ondertussen al 80 Kempense ambassadeurs.

Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters legt uit: “Pure Kempen is een kwaliteitslabel voor plattelandsondernemers (horeca, toerisme en hoeve- en streekproducten) uit de Antwerpse Kempen. Onze ondernemers onderscheiden zich door de unieke troeven van deze streek en bieden hun klanten echte authentieke Kempense producten of belevenissen aan. Ze zijn echte topambassadeurs voor de Antwerpse Kempen.”

Op het netwerk- en vormingsmoment in Kasterlee konden de ondernemers kennis maken en ervaringen uitwisselen. Ook werden verschillende streekproducten voorgesteld en konden de aanwezigen van cafébaas en labelhouder Jo Helsen leren hoe ze de perfecte pint moeten tappen.

Bruno Peeters: “Het mooie is dat elke uitbater ‘Pure Kempen’ persoonlijk invult. Dat resulteert in een gevarieerd aanbod. Eén ding hebben de uitbaters in elk geval gemeen: hun passie voor de Kempen. De gastheren en -vrouwen kennen de regio als hun broekzak en delen die kennis graag met hun gasten.”

Alle dragers van het label ‘Pure Kempen’ voldoen aan de voorwaarden die werden opgesteld door vzw RURANT (het platform voor plattelandsontwikkeling in de provincie Antwerpen), TPA (Toerisme Provincie Antwerpen), UNIZO en Horeca Vlaanderen.

De dertien nieuwe Pure Kempen logiesuitbaters:
 
Hotel De Residentie in Kasterlee: www.residentie.be
Hotel Priorij Corsendonk in Oud-Turnhout: www.priorij-corsendonk.be
Hotel Corbie in Mol: www.corbiehotel.com
Hotel Aldhem Zimmerhof in Lier: www.zimmerhof.be
Hotel Keravic in Kasterlee: www.keravic.be
Gastenkamer Heimdall in Brecht: www.telenet.be/heimdall
Gastenkamer Maarle in Ravels: www.bbmaarle.be


Gastenkamer Het Wouwe in Herentals: www.hetwouwe.com
Gastenkamer Welcome Home in Laakdal: www.bbwelcomehome.be
Gastenkamer K a mermetonbijt b&b in Mol: www.kamermetontbijtmol.be
Vakantiewoning De Schaapskooi in Kasterlee: www.schaapskooi.be
Vakantiewoning De Ginnekenshoeve in Beerse: www.ginnekenshoeve.be
Camping Houtum in Kasterlee: www.campinghoutum.be.