U bent hier

133e Lichtstoet Mol-Ginderbuiten

Mol | Neteland
06.09.2017 - 20.26u
Door: Lex Verellen

Je kan 2017 gerust aanvinken als een bijzonder jaar voor de Molse Lichtstoeten. Enerzijds wordt de traditie van ons Cultureel Erfgoed in ere gehouden doordat de stoeten voor de 133e keer georganiseerd worden.

Anderzijds staan de Molse lichtstoeten centraal in de organisatie van het evenement "Mol in Scene". Voor dit laatste evenement is er een unieke samenwerking opgezet tussen wagenbouwers van de Rozenberg en Ginderbuiten en Mol in Scene.

'De Lichtstoet van Ginderbuiten blijft zijn eigenheid behouden en is dan ook nog steeds uniek in zijn soort. Er wordt verder ingezet op het gebruik van kleine gloeilampjes, deze techniek kent zijn gelijke nog niet en is toch nog het meest geschikt om diverse thema's op een romantische, betoverende manier tot leven te wekken.

'We stellen ook met trots en plezier vast dat de lichtstoet springlevend blijft. Dit jaar zullen er 16 wagens aan de start verschijnen, dit zijn er 2 meer dan verleden jaar. We zien ook dat de jeugd blijft doorzetten en de stap zet van een kleine naar een middelgrote wagen of zelfs naar een grote wagen. Deze evolutie doet ons vol vetrouwen vooruitkijken naar de toekomst.

Op zaterdag 23 september zullen vanaf 20u de 16 praalwagens, voorzien van de duizenden gloeilampjes en gecombineerd met mechanische hoogstandjes en muzikale begeleiding, een spektakel brengen waarvan meerdere generaties kunnen genieten.

De wagenbouwers hebben immers hun fantasie en creativiteit laten botvieren en dit heeft geresulteerd in een zeer diverse waaier van onderwerpen. Een deel van het publiek zal ongetwijfeld nostalgisch terugkijken naar "de tijd van toen" en de caroussel, terwijl anderen misschien genieten van het sprookje van Hans en Grietje of van Pipo de Clown. Sommigen zullen dan weeral meer interesse tonen in South Park of Pirates of the Carribean. Kortom voor elk wat wils en zeker een aanrader voor iedereen.

De 16 wagens zullen begeleid worden door de reuzen Jan en Julia en de stoet wordt naar jaarlijkse gewoonte opgeluisterd door de Molse muziekvrienden van de A.M. Brassband, De Miloband en Harmonie St.-Apollonia uit Mol-Achterbos.

We willen jullie ook nog enkele praktische zaken meegeven:
• Vanaf 17:00 zullen alle straten van het parcours voor alle verkeer worden afgesloten.

• Het secretariaat van de lichtstoet bevindt zich in het Parochiecentrum van Mol
Ginderbuiten. Daar maken we de uitslag van de stoet bekend en sluiten we de avond af met ons jaarlijkse kermisbal.

Zaterdag 23 September om 20.00u
Prijs : Inkom 6€ - Voorverkoop 5€
Kinderen tot 12 jaar (geboren 2005 en later) gratis.

Voorverkoopadressen
Drankencentrale De Bierbron - Turnhoutsebaan 79 , 2400 Mol
Biercentrale Gebroeders Mertens - Toemaathoek 36 , 2400 Mol
Eetcafe Leto - Achterbos 279 , 2400 Mol
Dienst Toerisme – Markt 1a , 2400 Mol

Website : Praktische informatie, historiek en foto's kan je terugvinden op onze website.
www.lichtstoet.be

Facebook : Lichtstoet Mol-Ginderbuiten

E-mail
info@lichtstoet.be
Secretariaat tijdens de stoet
Parochiecentrum Mol-Ginderbuiten
Kapellestraat 90
2400 Mol
contact: Geert Vanhoof 0475 353248


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto