Op vrijdag 11 juli is Barak Bizar het decor voor de 13de editie van Kasterlee Feest! Het slotfeest van drie maanden Barak Bizar is een familiefeest met muziek, kinderanimatie, drank- en eetkraampjes en een groots vuurwerk ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Er is zowel een namiddagprogramma als avondprogramma.

Het namiddagprogramma, van 14 tot 16 uur, is voor jong en oud. John Leo en Jessy, Juul Kabas en Marc Dex laten je genieten van enkele Kempische meezingers. Kinderen kunnen zich tijdens het muziekoptreden uitleven in de speelzone met springkastelen, kindergrime en een ballonnenknoper. Iedere bezoeker krijgt alvast een gratis ijsje aangeboden door IJsboerke.

Om 19.30 uur is er een muzikaal optreden van CLIQUE ACOUSTIQUE en om 21.30 uur treedt Gekko koor op onder begeleiding van CLIQUE ACOUSTIQUE live band.

Het Gekko Koor geeft als bijzondere gast van de avond het goede voorbeeld. Op hun gekende enthousiaste manier zetten de koorleden de juiste toon en demonstreren ze de bijhorende bewegingen.

Smeer alvast de benen en de kelen want het is zeker de bedoeling om te shaken en mee te zingen met deze overbekende songs! De teksten hoef je niet uit het hoofd te kennen, die krijg je aangeboden in een gratis boekje.

In de loop van de avond geeft burgemeester Ward Kennes naar jaarlijkse traditie een aantal beschouwingen bij de Vlaamse feestdag.

Om 23 uur wordt het feest afgesloten met een spetterend vuurwerk. Met dit spektakel valt voor goed het doek over Barak Bizar en zijn de oude kazerne en gemeentelijke werkplaatsen klaar voor de sloop die vermoedelijk in oktober zal starten.

Kasterlee Feest! wordt georganiseerd door het gemeentebestuur Kasterlee in samenwerking met Gekko Tejater Lichtaart en het Murgesti comité.