De 13e Nestor-uitreiking kreeg zaterdag in een bomvolle schouwburg van cc 't Schaliken een extra regionale dimensie. De in alle Vlaamse media gewaardeerde Herentalse journalist-columnist Guy Tegenbos (De Standaard) kreeg uit handen van z'n oud-leraar en auteur Frans Depeuter de culturele super-trofee. 

'Emotioneel moment'

Een emotioneel moment overborrelend van waardering en ook wel een pak nostalgie.  Guy Tegenbos : 'Frans Depeuter was in de jaren 60 m'n oud-leraar in het Sint-Jozefscollege Herentals (nu kOsh). Hij bleef al die jaren een opvallend scherpe pen hanteren in z'n kritisch tijdschrift Heibel, samen met Robin Hannelore (Gust Obbels).  Tof dat we mekaar na zovele jaren opnieuw ontmoeten bij deze fijne Nestor-uitreiking. Ook bedank ik toch even graag m'n echtgenote Ann, die me heel m'n carrière bij De Standaard m'n steun en toeverlaat bleef.'

Roel Van Bambost : 'Miek & Roel vinden het mooi zo'n Vlaamse Nestor. Dit is  een bijzonder fijn moment in onze carrière.  Ik herinner me ons concert hier in Herentals in het Sint-Jozefscollege eind jaren 70 nog erg goed.  Dat was tijdens de Guldensporenviering die door de weersomstandigheden van de Grote Markt naar het College hier verhuisde. Wat een sfeer in die feestzaal.

Spijtig genoeg kan Miek door omstandigheden er vandaag niet bij zijn.  Iedereen heeft ook haar groeten.'

Frans Depeuter finaliseerde met een linguïstische reis

Frans Depeuter finaliseerde in z'n spitse stijl nog de fijne 13e Nestor-hulde met een linguïstische reis van de Kempen naar het Nederlandse Delft. Of het verschil tussen Vlaamse frieten en de Nederlandse patat.  Frans kreeg heel de schouwburg op z'n hand.

De Nestor is een organisatie van het Nestorcomité, opgericht door vzw Heibel (Frans Depeuter & Robin Hannelore), in samenwerking met de Herentalse cultuurraad.

Foto's Nnieuws / redactie Guy Verellen.