U bent hier

13e Stessens 1 mei 'Athletics Classic Meeting' van AC Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland
19.04.2019 - 08.50u
Door: Herman Gezelle

Ook in 2019 organiseert AC Herentals op 1 mei topatletiek. Het concept blijft in de kern ongewijzigd: een hoop atleten die met veel goesting aan hun zomerseizoen beginnen meteen sterke wedstrijden aanbieden.

'Verwacht u aan een hele hoop persoonlijke records, eventueel een internationale limiet hier en daar en wie weet een Belgisch record', zegt Tony Willaert, voorzitter ACHL-Atletiekclub Herentals vzw.

'Atleten komen graag naar onze meeting, vanwege de vlekkeloze, stipte organisatie, waar de atleet op de eerste plaats komt. (En de supporter vlak daarachter op een goede 2e plaats.)

Zoals steeds start de namiddag om 13u met een jeugdmeeting. Vanaf 15u30 komt de Athletics Classic Meeting op gang en om 16u30 zijn we op kruissnelheid met het hoofdprogramma van de Stessens 1 mei meeting.

Het programma voor G-atleten breiden we uit naar drie disciplines: 100, 800 en verspringen.

Atleten kunnen zich tot woensdag 24 april om 23u59 inschrijven. G-atleten moeten zich niet vooraf inschrijven.

Gezien de lopende inschrijvingen is het deelnemersveld nog lang niet volledig.
We kunnen al wel bevestigen dat drie Belgische recordhouders in de werpnummers present tekenen.

Philip Milanov is gewezen vice-wereldkampioen in het discuswerpen en komt graag proefdraaien in Herentals. Vanessa Sterckendries werd vorig jaar recordhoudster in het hamerslingeren.

Matthias Quintelier heeft het Belgisch record kogelstoten juniors op zijn naam en wil dit jaar het 47 jaar oude beloftenrecord van Georges Schroeder breken.
Thuisloopster Sofie Van Accom leidt het deelnemersveld op de 3000. Ook bij de mannen is dit traditioneel een topwedstrijd.' (pp)

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto