De afgelopen dagen werden dertien overtredingen op het samenscholingsverbod en 1 jongeman van 19 kreeg een bekeuring omdat hij zonder mondmasker op een bus van De Lijn zat.

De agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout blijven de controles aanhouden tijdens de eerste versoepeling van de coronamaatregelen.
Volg je de maatregelen niet, dan riskeer je een proces-verbaal of een onmiddellijke minnelijke schikking.

In totaal werden er in de zone Geel-Laakdal-Meerhout sinds het invoeren van de coronamaatregelen al 376 overtredingen vastgesteld en beboet. Hierbij waren er 146 vaststellingen van samenscholingen, 141 bekeuringen van niet-essentiële verplaatsingen en 89 andere.

Vanaf zondag 10 mei mag elk gezin opnieuw vier mensen ontvangen, telkens dezelfde weliswaar. Vanaf maandag 11 mei start dan weer een volgende fase in de afbouw van de coronamaatregelen.

De winkels heropenen, maar het blijft essentieel dat deze alleen bezocht worden om noodzakelijke aankopen te doen. De mogelijkheden om zich buitenshuis te verplaatsen worden dus opnieuw verruimd, maar het blijft belangrijk om te benadrukken dat je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Verplaatsingen naar een tweede verblijf, daguitstappen of samenscholingen blijven verboden. (pol)