Met namen als Piet Piraat, Sam Gooris en Gers Pardoel stelden de organisatoren van Herentals Feest vanmiddag in Golfclub Witbos weer een eigenzinnige maar mooie affiche voor.

Opvallend is dat de DJ set, vroeger ingevuld door één naam, nu wordt vervangen door een lijst 'wereldbekende' Herentalse DJ's zoals TV- en StuBru fenomeen Yolotanker.  Je weet wel van het 'Onze Vader' en 'Amen' in hardstyle.

"Never change a winning concept", weet woordvoerder Bart Timperman. "We kiezen al jaren voor een affiche waarop je de meest uiteenlopende genres vindt. Je zal zelden Sam Gooris, partyband Level Six, rapper Jens Pardoel en een DJ-drummer op één affiche vinden. Wij doen dat wel. Dit unieke concept maakt al jaren de mensen uit Herentals en verre omgeving blij."

Voorzitter Charles Van de Wouwer knikt instemmend. "Het mooie aan Herentals Feest is dat je de generaties ziet passeren. Met onze mooie affiche voor de kleinsten staat de Markt vol kinderen met mama en papa. De grootouders dansen op dat moment in de grote tent tijdens ons Bal Populaire voor 55 plussers.

In de vooravond maken de kinderen plaats voor de 30-plussers. Die zakken laat op de avond of nacht dan weer weg naar de vele terrassen om plaats te maken voor de jongeren die zwaar uit de bol gaan voor onze Open Air Party. We schatten dat er op die manier zeker 15.000 mensen op vrijdag een passage maken voor ons podium. En dan praten we nog niet aan de deelnemers aan ons loopgebeuren Lu2 of de triatlon."

'Herentalse DJ-sterren' op Open Air Party

Grote innovatie voor de 14e editie is de keuze om niet langer met één naam te werken voor de DJ's. "Lokale verankering is één van de sleutelwoorden in onze visie", zegt programmator Guy Huysmans. "Vaak denken we bij lokaal talent aan de renners, ook al hebben we elk jaar ook lokaal talent op ons podium met bvb Freek Hannes van Team U.P. Maar tijdens onze discussies over de Open Air Party stelden we toch vast dat er heel wat DJ-talent uit Herentals nationale bekendheid heeft."

Yolotanker 'Amen' sluit af

Jelte en Toon van TND mogen intussen voor de vierde keer de feestende massa op de Markt begroeten. Maar dit jaar delen zij de eer met de collega's van Lowriderz die ook al furore maakten in het Sportpaleis en op Tomorrowland, waar ze ook dit jaar staan.

Het jonge volkje zal zeker ook opgetogen zijn met de komst van Yolotanker. Al bij zijn passage in het Herentalse college een fenomeen, maar intussen ook bekend door zijn remixes bij Studio Brussel en bij Steven Van Herreweghe in 'Van Algemeen Nut' op één. Een schitterende afsluiter voor Herentals Feest."

Blijft gratis

Herentals Feest vindt plaats op vrijdag 3 augustus. Een weekje later dan gewoonlijk, omdat de Tour omwille van het WK een weekje later begint.

"Een na-Tourcriterium organiseer je nu eenmaal na de Tour", lachen de organisatoren. Zij beklemtonen ook nog hun trots dat hun evenement nu al 14 jaar gratis blijft. Daarom kregen de sponsors de primeur van de affiche en een attentie. "We bieden ons sponsors een mooie return", besluit Bart Timperman. "Maar we weten ook dat die mensen overvraagd worden door allerlei toffe initiatieven. Net daarom zijn we zo blij dat al die mensen met ons een langlopend engagement opnemen."

Line-up van vrijdag 3 augustus:
De Bende - De Bende met Piet Piraat - Reginald en de Bosbeesten -Team U.P. (Ketnet musical!) - Sam Gooris - Original Juke Box Heroes- Gers Pardoel- Level Six - Michaël Shack- TND – Lowriderz – TND - YOLOTANKER. 

Sponsors in the picture @ Golfclub Witbos press conference

Na de sublieme presentatie van het knappe HFF-programma zondagmiddag door Anke Verschueren kregen de sponsors nog een leuke attentie uit handen van HFF-voorzitter Charles Van de Wouwer als waardering : Edwin Van Houdt - Volvo Van Houdt Kempen, Patrik De Cat Deca, en Greet Van Genechten, echtgenote van Dirk Schellens - Groep Anthonissen - zie foto's.

Medewerkers gezocht

Herentals Fietst & Feest zoekt nog een pak medewerkers - neem contact HIER.

Update 15/5 VIP :

'Het VIP-arrangement is bijna uitverkocht,' bevestigt voorzitter Charles Van de Wouwer. 'Nog maar 2 tafels vrij, dus snel zijn om te reserveren, langs info@herentalsfietst.be.'

Guy Verellen/Nnieuws