U bent hier

15 euro inkom op BK Geel, "want het kan niet anders"

Nationaal
20.06.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Zondag staat het BK in Geel op het programma. Wilfried Peeters tekende het parcours mee uit. "Er ligt een mooie laatste rechte lijn van 800m", zegt hij. Wie de renners wil zien, moet wel betalen.Omega Pharma-Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters heeft veel van zijn tijd en energie gestoken in dit BK, dat zondag live te zien is op Canvas.
"Met de veiligheid van de omloop was ik anderhalf jaar bezig", zegt Peeters in Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

"Het blijft uiteraard een centrumparcours, dat vlak is. Er komt bochtenwerk bij kijken, maar ik vind dat het meevalt. Er zijn 14 bochten in totaal en het is veilig. Dat is het belangrijkste."

De kans is groot dat het BK eindigt met een massaspurt. Peeters: "Er ligt een mooie rechte lijn van 800 meter te wachten. Die ligt perfect. Maar het is 253 km. Ik durf dus niks te voorspellen."

"Geelse belastingbetaler hoeft niet op te draaien"
Wie de renners aan het werk wil zien en niet in Geel woont, moet 15 euro betalen. "Veel mensen vinden dat niet leuk, maar het kan niet anders", zegt schepen van sport Christel Jackers.

"Blijkbaar zijn mensen het niet gewend om te betalen om renners 16 keer te zien. Wat voor een veldrit of voetbal kan, kan niet voor een BK. Maar er is een lastenboek en er zijn minder sponsors."

"Wij vinden dat de Geelse belastingbetaler niet hoeft op te draaien voor de organisatie van het BK." Kinderen tot 12 jaar mogen er wel gratis in. "Hopelijk wordt het zondag goed weer."

(vrt)
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto