De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man veroordeeld tot vijftien maanden effectieve gevangenisstraf voor belaging en bedreiging van zijn ex-vrouw en dochter. In een periode van tien maanden stuurde hij hen 4.231 sms'jes.

Peter D.C. (47) uit Aarschot kon de breuk met zijn ex maar moeilijk verwerken. Tussen 20 april 2015 en 17 februari 2016 bestookte hij haar met telefoontjes en sms'jes.

De man belaagde ook zijn dochter met boodschappen als "Ik straf u zo hard dat je wenst dat je dood bent". Hij passeerde vaak aan hun woning in Aarschot en belde ook aan. De beklaagde bedreigde ook de nieuwe partner van zijn ex en zijn familie in Heist-op-den-Berg. Zo wachtte hij hen meermaals op aan hun woning als ze naar het werk vertrokken.

De procureur noemde het gedrag van D.C. "een vader onwaardig" en had twee jaar en drie maanden cel gevorderd. De eis om een zware straf was mede ingegeven door een eerdere veroordeling voor gelijkaardige feiten. De verdediging had de opslorping met die eerdere feiten gepleit.

Volgens de rechtbank kadert het gedrag van D.C. ook in misbruik van alcohol en drugs. De lange duur van de feiten en het gevaar voor recidive speelden mee in de straftoemeting.

"De beklaagde geeft blijk van controlerend, obsessief en dreigend gedrag dat maar niet stopt. Al wie hem in de weg staat voor contact met zijn ex en dochter wordt geconfronteerd met geweld." (Belga)