Topman Johnny Thijs van bpost verwacht de komende jaren een daling van het postvolume met 15 procent. Belgische postbedrijf.

 

 

Hij heeft dat gezegd in de Kamercommissie Infrastructuur, waar hij uitleg gaf over het strategisch plan 2011-2015 van het  Belgische postbedrijf.

"Met een achteruitgang die vorig jaar werd beperkt tot 1 procent, is het volume in België minder gedaald dan in de andere Europese landen, met uitzondering van Zwitserland", zegt Thijs. "Tot op heden zijn we relatief gespaard gebleven van de concurrentie van het internet, maar zal dat blijven duren?", vraagt hij zich af.
Thijs verwacht een daling van 24 procent van de hoeveelheid geadresseerde verzendingen en van 2 procent van de niet-geadresseerde verzendingen. Het aantal pakjes zou met meer dan 40 procent toenemen. "We hebben goed werk geleverd, maar we zullen moeten voortdoen want morgen zal moeilijker zijn dan vandaag", zegt de topman van bpost.

De Belgische post wil de sorteercentra van Brussel, Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi uitbreiden zodat de sortering meer van de kleineren kantoren kan worden weggetrokken. "Ons doel is onze economische leefbaarheid te verzekeren op een geliberaliseerde markt en met een dalend postvolume", verduidelijkt Thijs, die erbij blijft dat er geen naakte ontslagen komen.

(belga)

Foto : Natalie Leysen / NNieuws.