Ruim 1.500 jongeren en catechisten hebben zaterdag deelgenomen aan de 4e editie van de vormelingendag in Antwerpen. IJD Jongerenpastoraal Antwerpen organiseerde deze dag.  Het initiatief is bedoeld om jongeren te laten zien dat ze niet alleen staan in hun engagement om deel uit te maken van de katholieke Kerk. Dit was duidelijk te zien toen ze met 1.500 samenkwamen in het Antwerpse stadspark.

Het thema was "Nooit meer dorst. Vol van geloof". De jongeren konden spelenderwijs ontdekken wat het betekent om begeesterd en geïnspireerd te worden door God, door anderen, en door jezelf.
Ze kwamen ook samen in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal waar ze samen zongen en de eucharistie vierden. Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, ging de viering voor.
Aan het einde van de dag kwamen alle jongeren en hun begeleiders samen in het stadspark voor een geweldig slotmoment met animatie en een bedankingswoord van bisschop Bonny, en werden ballonnen de hemel ingestuurd.

IJD Jongerenpastoraal Antwerpen maakt deel uit van de Interdiocesane Jeugddienst en is de jeugddienst van het bisdom Antwerpen. IJD organiseert initiatieven zoals kampen en reizen op basis van vier pijlers: persoonlijke groei, engagement, ontmoeting en geloof.

Foto's IJD Antwerpen/ NNieuws.