Minister President Kris Peeters trekt 15.000 euro uit voor volkstuinpark ‘Bruggenbeemd’ aan de Olympiadelaan in HerentalsEen nieuw moestuincomplex werd dit voorjaar aangelegd door de vzw Volkstuinen Herentals op de gronden van het OCMW aan de Olympiadelaan. 34 moestuintjes werden met uniforme tuinbergingen opgericht en werden allemaal onmiddellijk in gebruik genomen. Er is duidelijk een sterke behoefte aan dergelijke rustige, groene ontmoetingsplekken in Herentals.

Het nieuwe volkstuinenpark wil ecologisch tuinieren in Herentals promoten, de tuintjes worden immers milieuvriendelijk bewerkt met ecologische randbeplanting en het verplicht pesticidenvrij telen van groenten en fruit.

In het nieuwe park is bovendien ruimte voorzien voor de Herentalse imkersvereniging ‘Bijenvrienden’.

Tenslotte werden een aantal tuintjes ter beschikking gesteld aan vzw Den Brand, een vereniging die opvang verzorgt van volwassen personen met een handicap.

Dit project van Vzw Volkstuinen Herentals zal de sociale samenhang in onze stad bevorderen, het is een nieuwe ontmoetingsplek voor onze inwoners. Het project werd terecht positief beoordeeld door de jury en kan dus aanspraak maken op 15.000 euro subsidiëring van Minister President Kris Peeters.

De Vzw Volkstuinen Herentals zit niet stil. Aan de Vest is momenteel een project ‘Eigen Haard’ met 9 moestuintjes en aan het Berestraatje is een project ‘Hellekens’ met 6 tuintjes in oprichting. Ook voor deze ecologische volkstuinprojecten hoopt de vzw op financiële ondersteuning van Minister President Kris Peeters tijdens de tweede ronde later dit jaar.  (paul moons)